Ittasan, a jelzőlámpát is kidöntve hajtott a vasúti sínekre a kunszentmártoni férfi

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és vasúti közlekedés ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a kunszentmártoni férfival szemben, aki ittasan, a vasúti jelzőlámpát kidöntve hajtott a vasúti sínekre, miközben ő és utasa is súlyosan megsérült.

A vádirat szerint a férfi február 3-án, a kora reggeli órákban Kunszentmártonról Szentes felé közlekedett személygépkocsival, közepes fokú ittas állapotban. A személygépkocsiban mellette utazott az élettársa is.

A férfi a két település között, a 45-ös úton lévő – forgalomirányító készülékkel és félsorompóval biztosított – vasúti átjárót figyelmetlensége és ittassága miatt túl nagy sebességgel közelítette meg, ezért a vasúti átjáróban lévő balra ívelő kanyarban kisodródott, nekiütközött a vasúti átjárót biztosító fényjelző készülék oszlopának, majd a vasúti síneken állt meg.

A baleset következtében mind a sofőr, mind a mellette utazó nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A férfinak a bordája, a nőnek a szegycsontja tört el, mindkettőjük mellkasa erősen zúzódott.

A férfi közvetetten veszélyeztette a vasúti közlekedésben résztvevők életét és testi épségét is, és nagyobb – 1.897.740 forint összegű – kárt okozott a vasúti átjáró megrongálásával.

Az ügyészség a férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint az okozott kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt fotót az ügyben eljáró nyomozó hatóság készítette.

Kapcsolódó cikkek