Folytatódik a fullasztó hőség, még jó ideig marad a kánikula a Jászkunságban is

Megosztás

A hét elején csak nagyon elvétve van esély a fülledt időben egy-egy frissítő záporra, egyébként szerdáig esély sincs lehűlésre, nagyon meleg lesz.

Úgy tűnik, az augusztus intenzíven bepótolja azt, amit a hónap elején még elvesztegetett, végig 30 fok feletti, rekkenő hőség lesz.

A tikkasztó hőség folytatódik, jövő hét elején szinte semmi nem áll a kánikula útjába. Hétfőn száraz, napos idő várható, felhőt nagyítóval kell keresni az égen. A szél se fúj, csupán a Tiszántúlon támad fel átmenetileg. Kedden a délutáni gomolyokból északkeleten és néhol északnyugaton alakulhatnak ki rövid frissítő záporok. Átmenetileg felfrissülhet, lehűlhet a levegő, de általában fülledtségre készülhetünk, a csapadék elvonultával hamar visszamelegszik a levegő. 30-36 fokos hőséggel és erős, nagyon erős UV-sugárzással kell számolni.

Hét közepétől egy hullámzó front lesz hatással ránk,

ami szép lassan észak felől érint minket. A hőség előreláthatólag a hét végéig kitart, de az északi tájakon egy-két fokot mérséklődik. Szerdán már elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra. Csütörtökön kevés zápor lehet, az északi tájakon egy-két fokot mérséklődik a kánikula, 28-35 fokos maximumokat mérhetünk. (Időkép)

Kapcsolódó cikkek