Ingyenes lett a szolnoki vasútállomás horrorvécéje

Megosztás

Olvasói levél landolt a postaládánkban, miszerint ingyenessé vált a szolnoki vasútállomás mellékhelyisége. Nem hittünk a szemünknek, ezért elmentünk azonnal, nehogy egy ügyesen megszerkesztett kép áldozatai legyünk, na meg szerettük volna megtudni, hogy még mindig annyira komfortos-e, mint a fizetős időkben.

Érkezésünkkor a vécés néni és kisasztalkája hűlt helyét találtuk; valóban szabad és ingyenes az átjárás mostantól. Januárban írtunk cikket a legendás árnyékszékről, amikor Tóth Áron, az LMP színeiben induló politikus kérte a követőit, adjanak frappáns címet a képhez. Kreatívabbnál kreatívabb megoldások érkeztek, meg kell hagyni: “A megye árnyékszéke, Drága fertő, Előre megyünk, nem hátra. Hajrá MÁV,  A fűrész,  Hogyan lehet a szarból pénz csinálni.”

Akkoriban 250 forint volt a használati díj, amiért cserébe patikamérlegen kimérve kaptuk meg a WC-papírt, kéztörlőt. Az ingyenesség előtti utolsó fázisban 200 forint volt a tarifa.

Az állapotok nem javultak, az orrfacsaró bűzt és a mindent átjáró vizeletszagot kollégám nem tudta elviselni, kint várakozott, amíg bebarangoltam a férfi mosdó minden egyes négyzetméterét. Ötven, hatvan évet legalább vissza kell utaznunk az időben ahhoz, hogy átérezzük, milyen lehetett annak idején egy orosz vasútállomás mosdójában könnyíteni magunkon.

Elég gatya ez a hely, de legalább ingyenes – felelte egy srác a kérdésünkre, mit szól az itt uralkodó körülményekhez. Én mindig ezt a förmedvény helyet mutattam meg először azoknak az ismerőseimnek, akik még nem jártak Szolnokon, afféle beavatásként. Kevésbé érinti meg őket, amit a vasútállomásról kilépve látnak utána – mesélte egy férfi.

Igen, kijelenthetjük Szolnok felzárkózott Kecskeméthez, Ceglédhez, Székesfehérvárhoz, ami az ingyenes vécéhasználatot illeti, már csak higiéniában kéne utolérni az imént említett városokat, de bőszen várunk – mint a kollégám rám – vagy meghagyjuk az illemhelyiséget azoknak a dílereknek, szerhasználóknak, akik számára jelen állapotában tökéletes helyszínt biztosít az üzlet lebonyolítására. A közelgő választásokra nézve nem is lenne rossz ötlet kipucolni, felújítani, először a mosdókat, későbbiekben pedig az igen csak elavult vasútállomást is. Mert ugye; tiszta vécé, rendes állomás.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek