Nincs kihívója a hétszeres világbajnok szolnoki karbirkózónak

Megosztás

A szolnoki születésű Kőváriné Ivánfi Brigitta nagybetűs sportember – a szkanderkirálynőként emlegetett karbirkózó hétszeres világbajnok és tizenhétszeres Európa-bajnok, a Giro d’Italián is elindult két alkalommal. Emellett hivatásos katona, a Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központ őrmestere.

A tehetséges sportoló a megyeszékhelyen látta meg a napvilágot, a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában tanult. Pályafutását kerékpárosként kezdte, először még hamis versenyzői engedéllyel indult a Giro d’Italián, ugyanis nem töltött be a 18. életévét. Akkor feladta a küzdelmet, másodjára viszont végigtekerte a kőkemény távot.

„Tíz év kerékpározás után, nem tudtam hogyan tovább, az erőnléti edzéseket nem szerettem volna abbahagyni, és miután a srácok meglátták mekkora súlyokat emelgetek, szóltak, próbáljam ki magam a szkanderben, mint utóbb kiderült, egyesületi szinten sportoltak a fiúk, aztán ott ragadtam” – mesélt az éles váltásról a sportal.hu-nak.

15 éves lánya, Korina is karbirkózik, a férje pedig kézilabdázó és MMA-harcos volt, jelenleg a Magyar Szkander Szövetség versenybírája. Ezek alapján mondhatjuk azt, külső szemlélőnek talán különleges lehet Brigitta karrierútja, a családja számára ebben valószínűleg semmi rendkívüli nincs.

„Két évvel ezelőtt tettem le a nagy motor vizsgát, így már semmi sem állhat az utamba, hogy járjam az országot és a világot, de a meghittebb pillanatokat a családommal és 3 kutyámmal töltöm, illetve szeretem a könyveket és a filmeket. A Túl a csúcson a kedvenc, Sylvester Stallonéval. A klasszikus szkandermozit,  bármikor meg tudom nézni. Inspirál” – tette hozzá.

Kőváriné Ivánfi Brigitta a 2018. október 14–21. között Antalyában megrendezett világbajnokságon négy érmet szerzett, köztük az első világbajnoki aranyat, majd egy évvel később ismét ő lett a legjobb.

Kép: sportime.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek