A nagykátai DK akkorát kamuzott, hogy beleremegett a ház

Megosztás

Bár Jász-Nagykun-Szolnok megyében is jócskán zajlik az élet, a Szol24-en figyelemmel követjük a megyéhez tartozó, közeli települések eseményeit is. A nagykátai Demokratikus Koalícióhoz köthető oldal, a Hello Káta ugyan a posztot azóta törölte, azt sugallta, Jászberény polgármesterével szorosabb partneri együttműködést alakítanak ki, miközben az igazság az, hogy egy fiataloknak szóló pályázat megnyitóján, leginkább a szarvaspörköltről beszélgettek.

A DK március végén mutatta be politikusával, Jószai Teodórával, Botka Sándor választókerületi elnökkel és az LMP-s Schmuck Erzsébettel Kármán Tibor polgármesterjelöltet Nagykátán. A Demokratikus Koalíció tehát nem állt be a pártoktól függetlenül induló, kormánykritikus Tegyünk Együtt ’Kátáért csapatához, akik Gyüréné Szabó Zsuzsannát támogatják.

A független csapat egyik tagja elárulta a Szol24-nek, Kármán Tibor egyébként a közösségi oldalán megosztotta a 2019-es választások után a helyi fideszes polgármester, Dorner Gábor nyílt levelét, amelyben az ellenzéket kritizálta.

Az önmagában nem sok meglepetésre ad okot, hogy a DK külön utakon jár, ami azonban néhány nappal ezelőtt, egy ártatlan jászberényi pályázat nyitóeseménye után történt, nevezhető döbbenetesnek.

A DK-közeli Hello Káta oldalán jelent meg, hogy Kármán Tibor Budai Lóránttal, Jászberény polgármesterével találkozott. Ez eddig igaz is, hiszen a Mesterségek Műhelye nevű pályázat nyitóeseményét tartották a Birs Vendégházban. A pályázat témája az ifjú generáció munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatása, ami emellett segíteni tudja a fiatalok és a döntéshozók rendszeres találkozását. Kármán vendéglátói, Budai pedig polgármesteri minőségében vett részt az eseményen.

A Hello Káta azonban úgy folytatja, az eseményen a „már elért eredményekről” beszélgettek, a „siker receptjéről” és a „szorosabb együttműködésről”. A rövidesen törölt bejegyzésből az olvasható ki, mintha a Közösen Jászberényért Egyesület polgármestere a támogatásáról biztosította volna Kármán Tibort.

Budai Lóránt válaszolt az esetre, akit mélységesen elszomorított a történet és leszögezte, az eseménynek semmi köze nem volt a posztban leírtakhoz. „A képen látható úrral egyetlen szót sem váltottunk a siker receptjéről, a szorosabb együttműködés lehetőségéről, sokkal többet az általa főzött szarvaspörköltről, melyet a résztvevőknek tálalt fel.”

Kifejtette, a házigazda Kármán kért tőle egy közös fotót, de azt nem gondolta a jászberényi városvezető, hogy ezzel ilyen módon visszaélnek.

Kép: Jószai Teodóra Fb

Kapcsolódó cikkek