Tovább tart a feszültség Nagykátán

Megosztás

Egyáltalán nincs jó viszony Nagykátán a fideszes polgármester és az Ébredj, Káta nevezetű önkormányzati frakció között.

Most az váltotta ki, illetve növelte a feszültséget, hogy kéréssel fordultak a Damjanich utca lakói a képviselő-testülethez, mert a megnövekedett forgalom miatt szeretnének fekvőrendőrt az utcájukban.

Kármán Katalin, a körzet képviselője aláírásgyűjtést kezdeményezett, amit rövid idő alatt tömegesen írtak alá az utca lakói.
Az összegyűjtött aláírásokat eljuttatta a polgármesternek, aki össze is hívta a testületi ülést, hogy a képviselők dönthessenek a kérdésről.

Csakhogy azonban a fideszes képviselők egyike sem jelent meg az ülésen, így szavazásig sem jutott el a beterjesztés.
Az ellenzék szerint ezzel a jellemtelen húzással a fideszesek elmondták, mit is  gondolnak a nagykátai emberek problémáiról. Röviden: nem érdekli őket.

Ám az újkeletű csetepaté a helyi katolikus iskolában történt tűzeset kapcsán alakult ki. Mint megírtuk, tűz ütött ki az úgynevezett Kis Váciban november közepén. Ezt követően rég nem látott összefogás bontakozott ki, szinte mindenki valamilyen módon segíteni szeretne, sokan pénzadománnyal is.

Az önkormányzat a Káta Alapítvánnyal közösen gyűjtést szervezett az iskola újjáépítésének támogatására és a gyerekek bent maradt értékeinek pótlására.

Ez nem tetszett az ellenzéki frakciónak. Merthogy van egy hivatalos szerv, az önkormányzat, aminek a tulajdona a leégett épület, van bankszámlája, pénzügy csoportja, mégsem ide utaltatja a polgármester a pénzt, hanem egy magánalapítvány számlájára. Magánalapítvány révén pedig nem kötelesek a gazdálkodásukról számot adni a képviselő-testületnek

Az Ébredj, Káta szerint ez azért fontos, mert nem akarják kecskére bízni a káposztát. Úgy vélik, az alapítványban ugyanis a fideszes polgármester jelentős befolyással rendelkezik.

Szerintük az alapítvány a haveroké és az unokatestvéré. 

Hozzátették, nem igazán kell ennél jobb terep egy kis mutyinak, ami nem is áll távol az érintettektől, és erre egy korábbi példát is felhoztak.

Közölték, az ellenzék mindössze azt szeretné, hogy a közpénz és a közvagyon törvényesen legyen felhasználva, ami szerintük Dorner Gábor polgármesternek nem az erőssége. 

Mármost erre a polgármester az egészet lejárató kampánynak állította be, amit már nem lehet szó nélkül hagyni. Úgy vélte, megsértették az alapítvány jó hírét és a kuratórium köztiszteletben álló tagjait. Szerinte az ellenzéknek ismét csak a megtévesztés és a segítő szándékú emberek megosztása a célja, kárt okozva ezzel az alapítványnak és ezáltal akadályozva az iskola épületének helyreállítását.

Közölte, mivel az alapítvány kuratóriumának elnökétől és tagjaitól messze áll bárki megtévesztése, elbizonytalanítása, ezért megkereséssel fordultak a fenntartóhoz és az iskola vezetőségéhez, hogy írásban is nyilatkozzon az adománygyűjtéssel kapcsolatban.

Ennek eredményéről a város hivatalos honlapja beszámolt. Ezek szerint az iskola főigazgatója is támogatja, hogy a Káta Alapítványhoz érkezzenek a felajánlások.

Mint azt korábban az alfahír.hu megírta, ittas vezetés miatt 200 ezer forint pénzbírságot kapott Dorner Gábor, emellett 10 hónapra bevonták a B-kategóriás jogosítványát. Tavaly októberben, a felesége nevén lévő alsóörsi nyaraló közelében, Balatonfüreden igazoltatták, miközben az önkormányzat tulajdonában álló járművet vezette. A reggeli órákban 0,8 ezrelékes alkoholszintet mértek a rendőrök Nagykáta fideszes polgármesterénél.

Nyitókép: alfahír.hu

Kapcsolódó cikkek