Még a gyalázatosan alacsony ápolási támogatásából is csökkentenek egy Szolnok megyei idős hölgynek

Megosztás

A Tiszafüredi Járási Hivatal tájékoztatását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztotta meg, ezek alapján joggal kijelenthetjük, Magyarország az a hely, ahol még a nullából is csökkenteni tudnak. Az állam úgy tűnik, sokallja azt, hogy egy idős, beteg, rokkant személy édesanyja egyszerre kapna ápolási díjat és rokkantsági ellátást, ezért nemes egyszerűséggel a kettő összeg különbözetét kapja csak meg.

A közzétett határozat szerint az ápolási díj havi összege bruttó 87 130 forint, ennyi jár a Szolnok megyei hölgynek. Erre jön rá, pontosabban jönne rá a rokkantsági ellátás, ami összesen 72 830 forint.

A Tiszafüredi Járási Hivatal kiszámolta, ennek a különbözete 14 300, amit 10% nyugdíjjárulék terhel, így levonva a jogosult összeg havi nettó 12 870 forint.

„Ekkora szemétséget, cinizmust, érzéketlenséget nehéz elképzelni, de a Fidesznek sikerült ez is. Ezek az összegek persze önmagukban is szégyenletesen alacsonak, de ez a cinizmus még engem is meglepett” – írta a sokat látott országgyűlési képviselő.

Az otthonápolási támogatás és a szociális szféra fokozatos leépülését az egész országban érezzük, mégis, amikor a közvetlen környezetünkből, megyénkből, vagy akár a szomszédunktól hallunk ilyen és ehhez hasonló történeteket, az megdöbbentően hat. Kérdés, hogy ennyi pénzből egy idős, beteg ember hogyan tudja majd megfelelően ellátni a még idősebb édesanyját? Feltehetően a járási hivatalnak erre nincs válasza.

Kép: Freepik

Kapcsolódó cikkek