Központi utasításra oszthatják a Varga Juditot támogató üzeneteket a megyei országgyűlési képviselők

Megosztás

Mi a közös F. Kovács Sándorban, Kállai Máriában, Pócs Jánosban és Herczeg Zsoltban? Az első elég evidens, mindannyian Jász-Nagykun-Szolnok megyében megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselők. Másrészt, többi képviselőtársukhoz hasonlóan kommunikációs felületeiken osztják Varga Judit egykori igazságügyi miniszter bejegyzését, amelyben a volt férje által elkövetett erőszakról ír. A Telex szerint központi utasításra történik mindez.

Nem kellett sok idő, hogy szabályosan ellepjék a Varga Juditot támogató posztok a kormánypárti országgyűlési képviselőktől. „Veled vagyunk Judit” – írták több tucatnyian, de talán mindannyiuk közül Dr. Kállai Mária fejtette ki legbővebben a témával kapcsolatos gondolatait.

„Mindenki nevében mondom, aki ismer: Nagyon szeretünk, igazán csodálatos és erős asszony vagy, és tudjuk, mennyire nehéz ez a helyzet – de tudnod kell, hogy melletted állunk, nemcsak én, egykori képviselőtársad, de sok milliónyian, a bántalmazást elítélő, normális emberek!” – írta a képviselő.

Pócs János, F. Kovács Sándor és Herczeg Zsolt szintén támogatásáról biztosította a közszerepléstől – hivatalosan – visszavonult ex-politikust. Előbbi egyébként egykori férjéről, Magyar Péterről úgy nyilatkozott, az még Gyurcsány Ferencnél is rosszabb.

Tették mindezt annak ellenére, hogy a Fidesz elmúlt 14 éves kormányzására finoman se lehetne rásütni, hogy sikeres állami segítségnyújtást tudott volna adni a családon belüli erőszakot, bántalmazást elszenvedő embereknek. Tegyük hozzá azt is, Bayer Zsolt úgy nyilatkozott, már több, mint tíz éve tudtak Magyar Péter állítólagos viselkedéséről. A kérdés csak az, tényleg egy olyan országban élünk, ahol a regnáló igazságügyi miniszter inkább csendben tűr, mintsem bízzon a saját intézményeiben, és segítséget kérjen?

A Telex írta meg néhány nappal ezelőtt, hogy információik szerint kedden központi utasításban kapták meg a kormánypárt választókerületi elnökei, hogy lájkolják és osszák meg Varga posztjait. A lap megkérdezte a sajtóosztályt az ügyről, de választ nem kaptak. „Pár kivétellel mindenki fegyelmezetten, katonás rendben megosztotta legalább az egyik posztot Varga Judit Facebook-oldaláról. Az igazán szorgalmas képviselők még kommentálták is pár mondattal, vagy egy korábbi közös képpel fejezték ki a támogatásukat” – írták.

Képek: F. Kovács Sándor Fb

Kapcsolódó cikkek