Az LMP megerősítette szándékát, önállóan indulnak Szolnokon

Megosztás

Ungár Péter, az LMP vezető politikusa és Tóth Áron, a párt szolnoki polgármesterjelöltje nem első alkalommal szól a megyeszékhelyen élőkhöz online sajtótájékoztató keretében. Megerősítették eddigi szándékukat, hogy a zöldpárt önállóan indul a városban, mert meggyőződésük szerint a helyi önkormányzati választásnak elsősorban a településekről kell szólniuk.

„Azt gondoljuk, hogy nem jó, ha arról szól egy városban az önkormányzati választás, hogy két ellentétes oldal csúnyákat mond egymásról és a szellemi polgárháborút fokozza. Ezért mi önállóan, zöld alternatívát kínálva fogunk indulni a szolnoki választáson, és a polgármesterjelöltünk Tóth Áron lesz” – jelentette be, pontosabban erősítette meg az eddigi információkat Ungár Péter.

Kemény kritikákat fogalmaztak meg a kormánypárti és az ellenzéki oldallal kapcsolatosan egyaránt: szerintük a Fidesz jelöltje (Szalay Ferenc) a múlt embere, aki képtelen megfelelni a jelen kihívásainak, míg a köztársasági pártok közös jelöltje (Györfi Mihály) a jelenlegi fideszes városvezetés alpolgármestere, aki a gyűlölködésen kívül semmilyen alternatívát nem kínál.

Úgy vélik, a Szolnokon élőknek végső soron arról kell dönteniük, hogy fából vagy térkőből szeretnének többet látni, akarnak-e sétálóutcát csinálni a Szapáry utcából, illetve lesz-e minőségi éjszakai élete a városnak?

A mai közleményükkel tehát biztosra vehető, nem lesz összellenzéki indulója a kormánykritikus erőknek. A december közepén írt cikkünket elolvasva látható, ez túl sok meglepetést önmagában nem okozott, hiszen már az Agóra Szolnoki Közéleti Egyesület ellenzéki kerekasztala is komoly fennakadásokba ütközött.

Kép: Tóth Áron Fb (pillanatkép)

Kapcsolódó cikkek