Ungár Péter véleménye szerint tegnap a hisztériaellenzék tüntetett

Megosztás

Az LMP társelnöke Facebookon írta le a véleményét a tegnapi ellenzéki tüntetésről. A DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd a közvetlen elnökválasztásért tüntetett, miután a Fidesz második államfője is botrányok miatt kényszerült lemondásra.

„Az LMP jó döntést hozott, hogy nem vett részt a DK, az MSZP és a Momentum közös tüntetésén” – írta Facebook-bejegyzésében Ungár Péter, az LMP társelnöke. „A hisztériaellenzék tüntetése megmutatta, hogy a szellemi polgárháborút nem lehet összekeverni a gyermekvédelemmel, hogy a közvetlen elnökválasztás üres lózung és, aki a holnapi nap reggelén napirend előtti felszólalásban vesz részt az Országgyűlés munkájában, az késő délután már nem tudja hitelesen bojkottálni ugyanazt az ülésnapot az elnökválasztás alatt.”

„Az LMP döntése abból fakadt, hogy azt gondoltuk, hogy jeleznünk kell azt, hogy van olyan párt, amely szerint mind az ország szellemi légkörének, mind a hallgatók lelki egészségének ártalmas a szellemi polgárháború rikoltozó ágyúinak célpont nélküli puffogtatása” – tette hozzá.

A bejegyzésben Karácsony Gergely főpolgármesternek is nekiment.

„megint pontosan úgy viselkedik, mint aki nem azért indul egy választáson, hogy vezesse ezt a várost, hanem ellenzéki pártvezető/miniszterelnök/köztársasági elnök szeretne lenni. Erről pedig már van tapasztalatunk, pontosan tudjuk, hogy ennek a folyamatnak két vesztese szokott lenni: az ellenzék és a város maga”. A kritikával arra utalt, hogy a Fővárosi Közgyűlés élne a felterjesztés jogával, és felszólítaná az Országgyűlést, hogy módosítsa az Alaptörvényt a közvetlen elnökválasztás érdekében.

„Szerintünk ez a város megérdemel egy olyan jelöltet, aki nem csupán eszköznek használja arra, hogy fix megszólalási lehetősége legyen minden ellenzéki tüntetésen, hanem az is érdekli, hogy mitől lesz jobb, élhetőbb és sikeresebb a város, erről beszél a kampányban, és a felhatalmazást is erre kéri. Karácsony Gergely sokadszorra bizonyítja, hogy nem ilyen jelölt” – írta. 

A teljes bejegyzést itt olvashatják.

Fotó:Telex.hu

Kapcsolódó cikkek