Elsöpörte a pedofilbotrány, lemondott Novák Katalin – információink szerint Varga Judit is visszalép

Megosztás

Ahogyan az a mai hazautazásakor várható volt, a köztársasági elnök lemondott. De a nemrég még Igazságügyi Miniszterként dolgozó Varga Judit is nyakig sáros az ügyben. Nemhivatalos források szerint már Varga Judit is távozóban.

A pedofilbotrány miatt lemondott Novák Katalin köztársasági elnök.

Novák tavaly április 27-én adott kegyelmet Budaházy György és társai mellett egy bizonyos K. Endrének is. K. Endre a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese volt, ő jogerősen azért kapott három év négy hónap börtönbüntetést, mert az intézmény pedofil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza az igazgatóra terhelő vallomásukat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a Fidesz EP-listájának élére tervezett Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel, akinek ellenjegyzése nélkül K. Endre nem kaphatott volna kegyelmet. Ugyanakkor Kocsis Mátéhoz közeli forrásaink szerint Varga szintén kénytelen hátralépni és repül az EP-lista éléről.

Tizenöt éven belül másodjára fordul elő, hogy jobboldali köztársasági elnök bukik Magyarországon, azonban míg Novák Katalint egy pedofilügy, Schmitt Pált egy ahhoz képest ártatlan plágiumbotrány söpört el. Kérdés: ennyiben marad a dolog, vagy folytatódik és kiteljesedik a botrány? Nehéz elképzelni, hogy csak ők ketten gondoltak egyet és “felső sugallat” nélkül megkegyelmeztek K. Endrének. Kerekedik még nagyobb botrány?

Kapcsolódó cikkek