Novák Katalin a legbölcsebb köztársasági elnök, hallhattuk Pócs Jánostól

Megosztás

Ahogy megírtuk már a Szol24-en, a köztársasági elnök, Novák Katalin tegnap este lemondott tisztségéről, majd ezután nem sokkal Varga Judit egykori miniszter is bejelentette, hogy távozik a közéletből. A Jászság országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost a térségi televízió műsorában kérdezték a botrányról.

Novák még tavaly áprilisban április 27-én adott kegyelmet K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. Jogerősen azért kapott három év négy hónap börtönbüntetést, mert az intézmény pedofil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza az igazgatóra terhelő vallomásukat.

A kérdés pontosan úgy szólt, mit szól ahhoz, Novák Katalin – most már csak volt – köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak? Pócs azzal kezdte, „fedező bűntársakkal nem foglalkozik.”

„Meggyőződésem, hogy Novák Katalin a legbölcsebb köztársasági elnök. Hogy ő milyen vizsgálatokból, mi miatt és hogyan jutott erre a döntésre, arra biztosan megvan az alapos oka, ezt szerintem nem a mi posztunk megítélni.”

A képviselő konkrétumot nem fogalmazott meg, miközben még a jobboldalon is éles kritikák kereszttüzében állt a kegyelmi döntés. Novák még tavaly áprilisban április 27-én adott kegyelmet K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. Jogerősen azért kapott három év négy hónap börtönbüntetést, mert az intézmény pedofil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza az igazgatóra terhelő vallomásukat.

A Képviselő Infó legutóbbi adásában többek között a veszélyben levő Jászsági postákról, a vendégmunkásokról, a helyi orvoshiányról és a svéd NATO csatlakozásról is kérdezték Pócs Jánost.

Kép: Jászsági Térségi TV/pillanatkép

Kapcsolódó cikkek