Vigyáznak magyar focistáinkra, életjáradékot kapnának a nyugdíj mellé

Megosztás

Azok a női és férfi labdarúgók részesülhetnének ebben a juttatásban, akik idősebb korukra nehéz anyagi helyzetbe kerülnének. Nem lehetne esetleg hasonlót bevezetni mindegyik idős magyar állampolgárnál?

Támogatási programot hirdetett a nehéz helyzetbe került, időskorú, volt válogatott focistáknak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A programban mérlegelés nélkül azon egykori férfi és női magyar válogatott labdarúgók vehetnek részt, akik legalább 5 alkalommal pályára léptek a férfi vagy női magyar felnőtt labdarúgó válogatottban, életvitelszerűen Magyarországon élnek, és elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt és/vagy állami nyugellátásban részesülnek.

A résztvevők egy havi állami nyugdíját az MLSZ havonta minimum 100 ezer forint összegű támogatással egészíti ki úgy, hogy az egy havi állami nyugdíj és az MLSZ által havonta biztosított támogatás együttes összege elérje a 200 ezer forintot.

Azoknál viszont rászorultsági alapon döntenek, akik legalább 200 magyarországi férfi vagy női NB I-es elsőosztályú mérkőzésen játszottak pályafutásuk során, életvitelszerűen Magyarországon élnek és elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt és/vagy állami nyugellátásban részesülnek, és a nyugdíjuk összege nem éri el a 200 ezer forintot. Az MLSZ az ő nyugdíjukat is 200 ezer forintig egészítené ki.

A támogatási programban való részvételre sikeres regisztráció esetén a focisták életük végéig jogosulttá válnak. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek