Dobrev Klára igyekezett életet lehelni az ellenzék kampányába Szolnokon

Megosztás

Szolnokon tartott kampányrendezvényt az európai parlamenti választásokon közös listán induló MSZP, Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció. Dobrev Klára listavezető az itt élő szavazóktól Györfi Mihály, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjének támogatását kérte, miközben a szolnoki ellenzék már kiugrott tagjai, köztük néhány nappal ezelőtt Berényi Gábor és Szotyori-Lázár Zoltán, meglehetősen rossz véleménnyel vannak egykori politikai közösségükről.

Nincs erős Magyarország erős Európa nélkül, ezért június 9. tétje, hogy megmutatják-e a választók Orbán Viktornak, többségben vannak azok, akik Európában akarnak maradni – hangzott el Dobrevtől a szolnoki rendezvényen. Szerinte az egész országban érezni, hogy az embereknek elegük van a Fideszből és változást szeretnének.

Hozzátette, öt éve hajszálon múlott, most a szavazók támogatásával megvalósulhat, hogy végre Szolnoknak is olyan polgármestere legyen, „aki nem Orbán Viktornak engedelmeskedik, hanem a helyiek érdekeit szolgálja”. Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnök hasonlóan vélekedik Györfi Mihály ellenzéki polgármesterjelöltről, úgy véli, a városban ő az egyetlen garancia arra, hogy megszűnjön „a fideszes kiskirályok” hatalma és az ide érkező uniós támogatások haszonélvezői a város lakosai legyenek.

Ennek némiképp ellentmondanak a júniusi választáson jelöltként induló, majd attól visszalépő Berényi Gábor szavai. Az ex-jobbikos ex-önkormányzati képviselőt nem olyan rég még maga Györfi dicsérte a jelölteket bemutató sajtótájékoztatón.

„Nem kívánok újabb öt évnyi eredménytelen szélmalomharcot vívni a szolnoki közgyűlésben egy folyamatos belső viszályokkal és tisztességtelen játszmákkal terhelt ellenzéki közösségben. Az ajánlásgyűjtés során végérvényesen bebizonyosodott számomra, hogy nincs váltóhangulat, nincs ellenzéki egység, így jelenleg nincs esély a változásra” – vallott a helyzetről a kiugrott képviselő.

Másnap Szotyori-Lázár Zoltán is bejelentette, hogy kilép a Jobbikból és minden pártpolitikai tevékenységét beszünteti.

Képek: Dobrev Klára Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Kapcsolódó cikkek