Szolnok környékén tetőzik ma a Tisza

Megosztás

A Tisza árhulláma jelenleg Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik – számolt be a hírről a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig Facebook-oldalán.

A Szolnok és Tiszavárkony feletti folyószakaszon már apadásnak indult a Tisza. Reggel a vízállás a következőképpen alakult a főbb mérőpontoknál:

Tiszafürednél 651 cm, apadó, Kisköre-alsónál 727 cm, apadó, Tiszaroffnál 764 cm, apadó, Szolnoknál 737 cm, tetőző, Martfűnél 658 cm, áradó, Tiszaugnál pedig 560 cm, ugyancsak áradó. (Szolnoknál vasárnap 17 óra óta 737-738 cm-es vízállások figyelhetők meg.)

Ma reggel 8 órától megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza-tó körül. A KÖTIVIZIG azonban továbbra is figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon. II. fokú a készültség Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, a többi szakaszon pedig I. fokú.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, napokkal ezelőtt szinte a Tisza teljes szakaszán árvízvédelmi készültség volt érvényben. Az áradások miatt Borsod megyében olyan útszakasz is volt, amit le kellett zárni. A részletekről itt olvashat.

Kapcsolódó cikkek