Rabruhát és egy köteg húszezrest kapott Boldog István a tárgyalásán

Megosztás

Mozgalmasan zajlott a Boldog-ügy tárgyalása, az kétségtelen: a cserkeszőlői tanúkat meghallgató, az egyik legnagyobb nyilvánosságra került Jász-Nagykun-Szolnok megyei korrupciós háló új felvonásáról mi is beszámoltunk, de jócskán maradt még izgalmas történés aznapról a Fővárosi Törvényszék környékén.

A pénteki tárgyaláson végül felhasználták a lehallgatott telefonbeszélgetéseket, aminek értelemszerűen a volt orsszágyűlési képviselő kevéssé örült. Boldog arra hivatkozott, hogy már azelőtt lehallgatták, mielőtt elvették volna a mentelmi jogát, de a bíróság szerint ez teljesen rendben van.

Az évek óta húzódó tárgyalássorozatról nem egy tanú teljesen másképp, vagy egyáltalán nem emlékszik. Többek között egymásnak ellentmondva vallott a bíróságnak Cserkeszőlő jelenlegi polgármestere, Varga Attila és a volt jegyző, ahogy a februári időszakban meghallgatott Berec Zsolt egykori fideszes megyei közgyűlési alelnök is úgy nyilatkozott, hogy a protokolláris feladatai mellett még a rettentően rossz arc- és névmemóriája sem segíti a visszaemlékezést.

Pénteken hasonló reakciók követték egymást. Csak néhány példa a válaszokból:

„Nem történt döntés-előkészítés, mi csak egyeztetést folytattunk”

„Nem tudom, hogy volt-e szerepe”

„Nem tudom, mi a szabályozás”

„Nem tudom pontosan, papíralapon volt, nincsenek ilyen adatbázisaink (…) nem tudom, melyik szervezettől jött”

A hangfelvételeken legtöbbször Boldog és különböző miniszterelnökségi dolgozók beszélnek pályázatokról, az egyik úgy vallott, az ex-politikus többször kereste őket, ha nem tudta épp, kihez kell fordulni, és elmondta, hogy mit szeretne megvalósítani.

Egy 2019-es telefonbeszélgetésen Boldog hívja az egyik munkatársát, amiben arról beszélnek, hogy megint kaptak bizonyos típusú pályázatokat és ezzel kapcsolatban szükséges lenne egyeztetni. Elhangzott egy úgynevezett prioritási lista, ez a települések nevét tartalmazta sorrendben, meglepő módon az utolsó két helyen az a Kengyel és Törökszentmiklós volt található/hallható, akiknek polgármestereivel Boldog kapcsolata megromlott azokban az időkben.

Az egész tárgyalás kulcsa, hogy meddig tart egy országgyűlési képviselő lobbitevékenysége. A szintén beidézett, a TOP-os pályázatokért felelős helyettes államtitkár szerint aki nem csinál semmit, az nem sokáig lesz polgármester, vagy országgyűlési képviselő, utalva arra, hogy ezekben a „priorizálásokban” és „előzetes egyeztetésekben” nincsen törvénysértő.

Mindenesetre azt már tudjuk, hogy mi a véleménye az ügyről a Demokratikus Koalíció megyei szervezetének, akik „korrupt fideszes bűnöző” feliratú rabruhát és egy köteg játék húszezrest vittek Boldog Istvánnak. Mészáros Dávid a Fővárosi Törvényszék épületében a megérkezésekor kapta el a korábbi kétpói polgármestert, felmutatva a hozott ajándékokat.

„Mit szól ahhoz, hogy ellopta a magyarok pénzét? Maga egy hónap alatt ellopott annyi pénzt, amennyit egy melós ember tíz év alatt megkeres. Maffiarendszert épített ki a térségben, a kis nyugdíjas befizetett adóját lopta el a saját gazdagodása érdekében?” – kérdezte tőle, de válasz nem érkezett.

A videót itt tudja megnézni:

“Korrupt fideszes bűnöző” feliratú rabruhát és egy köteg játék húszezrest vittünk Boldog István fővárosi tárgyalására, hogy szembesítsük a korrupt… | By Mészáros Dávid | Facebook

“Korrupt fideszes bűnöző” feliratú rabruhát és egy köteg játék húszezrest vittünk Boldog István fővárosi tárgyalására, hogy szembesítsük a korrupt…

Boldog István és nyolc társa ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtottak be vádiratot.

Képek: ellenszel.hu

Kapcsolódó cikkek