Október végéig maradnak az áldatlan állapotok a Széchenyi-lakótelepen Szolnokon

Megosztás

Szolnok legnépesebb városrészének kálváriája közel sem újkeletű. Már tavaly beszámoltunk a lakótelep hányatott sorsáról, több napon keresztül nem volt fűtés és meleg víz. Idén szeptember közepén hasonló problémával szembesültek a lakók, most az MVM arról tájékoztatta őket, hogy a helyreállítási munkák, vagyis a munkagödör betemetése és a sétány helyreállítása október végéig elhúzódik.

Az MVM tájékoztatása szerint két ízben történt csőtörés az Aranyi Sándor utca és a Malom utca közötti gerincvezetéki szakaszon, az elhárítási eljárás során egy újabbat találtak, az eredetitől néhány méterre.

A lakók előző évben úgy vélekedtek, a régi csővezetékeket kellene jobban karban tartani, valamint az egész vezetékrendszert kicserélni. Az egyik megkérdezett akkor azt mondta, a „fűtést” úgy oldotta meg, hogy kinyitotta az ablakot, mert kint melegebb volt.

Június elején karbantartás, augusztusban korszerűsítési munkák miatt nem volt meleg víz néhány napig, szeptemberben pedig két alkalommal szembesülhettek több napos kimaradással az érintettek. Nem túlzás, ha azt mondjuk, inkább az okozott meglepetést, ha minden szolgáltatás működött.

Fontos megjegyezni, mert több félreértett állítás és kérdés megfogalmazódott a tájékoztatás kapcsán, hogy a szolgáltatás a helyreállítási folyamat során, azaz október 16. és 27. között nem fog szünetelni.

Október végéig tartanak a munkálatok

Beszámoltak a városrész egyik óvodájának, a Zengőnek a csőtörési helyzetéről. Pozitívumként annyi elmondható, hogy a hiba helyét megtalálták és az ideiglenes javítás megtörtént, de további meghibásodások kerültek azonosításra, amelyek helyreállítási időpontját egyelőre nem részletezték.

Ettől függetlenül persze rendkívül kellemetlen, hogy egy hónapig tart rendezni az állapotokat. Ennek kapcsán sokan elégedetlenségüknek adtak hangot Borda Zoltán önkormányzati képviselő közösségi oldalán és különböző szolnoki csoportokban a helyiek.

Egy hosszan tartó, rendszerszintű problémáról van szó, amit toldozással-foldozással próbálnak működőképessé tenni. Egy biztos, az Az MVM-nek hála a rezsicsökkentés valóban sikeres tud lenni, ha nincs miből fogyasztani.

Fotó: Borda Zoltán / fb oldal

Kapcsolódó cikkek