Három napig nem lesz fűtés és meleg víz Szolnok legnagyobb lakótelepén

Megosztás

Nemcsak postájuk nem lesz jelen állapot szerint a szolnoki Széchenyi lakótelepieknek, hanem kedd reggeltől három napon át fűtés és meleg víz sem. Nem is repesnek a boldogságtól az emberek.

Ide vezetett a nagy rezsicsökkentés, ez lett a vége – mondta egy idősebb férfi a Szolnok legnagyobb lakótelepe elején lévő ivókútnál. Hozzátette: üljön Orbán a 16 fokos lakásban érszűkülettel egy napig, de jobb lenne, ha inkább börtönben ülne.

Minden lépcsőházban a bejárati ajtóra már kitették a figyelmeztetést, hogy nem lesz használati meleg víz és fűtés sem több napig kedd reggeltől. Ám a szolgáltató oldalán erről nem találtunk semmiféle információt.

Egy hölgy szintén a már említett kútnál azt mondta, hogy ő úgy tudja, a fővezeték javítása már régen esedékes lett volna. Akkor miért nem lehetett már megcsinálni? – tette fel a költői kérdést. 

Állítólag ezen a helyen hibásodott meg a főnyomócső, ami miatt nem lesz fűtés a lakótelepen

– Érdekes, hogy tavaly szinte ugyanekkor a színházban olyan előadást néztünk meg, ami arról szólt, hogy nem volt villany. Mondtuk is, hogy a Széchenyin  meg se víz, se fűtés nincs! – mondta kissé paprikásan. 

Nem tudom, hogy ezt hogyan képzelik el, mert én valahogy megoldom, de mit csináljanak a kisgyermekesek? – tett fel ismét egy megválaszolatlan, de fontos kérdést.

A már említett idősebb úr a kútnál még mondandójához hozzátette, ez a móka megy már három éve. Hogy nem tudják normálisan megcsinálni ezt az egészet. Nincs karbantartva semmi. 

Egy idősebb hölgy elég kedélyesen fogta fel az egészet, azt mondta, olyan ez, mint Murphy törvénye: ami elromolhat, az el is romlik. Hát most ezzel is így jártak, ez van, ezt kell elfogadni.

Egy fiatal lány szintén nevetve válaszolt kérdésünkre, hogy mit szól ehhez az egészhez. Azt felelte, majd melegítik a vizet.

Egy férfi szerint jól van ez, nincs ezzel semmi baj, meg kell csinálni és kész, nem kell ezen csodálkozni.

Más véleményen volt egy középkorú hölgy. Azt mondta, már amikor elolvasta a kifüggesztést, akkor elkezdett fázni. 

Nézze, ez  a lakótelep a 70-es években épült, akkoriak a csővezetékek is. Karban kellene tartani őket, és akkor nem volna gond

-felelte.

Sőt, szerinte az egész vezetékrendszert már rég ki kellett volna cserélni. Hogy mivel fogja megoldani azt, hogy a lakásában meleg legyen, elképzelése sincs. Majd lemegy az utcára, mert ott lehet, melegebb lesz, mint a lakásban. Szeptemberben is úgy “fűtött”: hogy kinyitotta az ablakokat, mert kint melegebb volt. 

Mint megtudtuk, a Széchenyi Gimnáziumban már napok óta nincs teljes értékű fűtés, mert az intézmény előtt is meg kellett javítani már egy csőszakaszt. Keddtől pedig rövidített órákra térnek át. Hogy a bölcsődében és az óvodában mi lesz, nem tudjuk, csak azt hallottuk, hogy ezekben állítólag elektromos fűtéssel biztosítják a meleget.

– Mit szól, hogy nem lesz fűtés? – kérdeztük egy hazafelé tartó hölgytől.

– Nem örülök neki. És annak sem, hogy a posta meg bezár. 

Nem könnyű manapság a szolnoki Széchenyi lakótelepiek élete.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek