Veszélyes gyalogátkelőhelyet alakíthatnak okoszebrává Jászberényben – csak egy szavazás kell hozzá

Tizennyolc halálos kimenetelű baleset történt a tavalyi évben a kijelölt gyalogos átkelőhelyeken, majdnem háromszázan pedig súlyos sérüléseket szenvedtek – tudhattuk meg a rendőrségi adatokból. A Generali a Biztonságért Alapítvány felhívásában a legtöbb online voksot kapó városban az Alapítvány támogatásával innovatív gyalogosvédelmi rendszer, azaz okoszebra épülne ki még a szeptemberi iskolakezdés előtt. Jászberényi érintettséget is találunk a veszélyesebbnél veszélyesebb átkelők között.

Tovább olvasom

Elképesztő történet a szolnoki közönyről, ennyire kihalt a segítőkészség az emberekből?

Üdítő volt beszámolni, hogyan fogtunk össze János bácsiért néhány óra leforgása alatt, ám borzalmas látni, hogy egy zebrán eleső és felkászálódni alig tudó hölgynek pedig képtelen egyetlen közlekedő is segítő kezet nyújtani. Hova süllyedhetünk még?

Tovább olvasom

Fékezés nélkül, a zebrán gázolták halálra a kétéves kislány édesanyját

Az ügy ismét felerősítette a korábban is többször parázs vitát arról, hogy mennyire lehetne még jogosítványt adni egy 81 éves sofőrnek. Ez a figyelmetlenség most egy ember életébe került. Az idős férfi sem az előjelző táblákat, sem a villogó sárga fényt nem vette figyelembe. Egy 24 éves nő belehalat a sérüléseibe. A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a 81 éves férfi ellen, aki egy éve elütötte a zebrán áthaladó gyalogosokat. A vád szerint az idős férfi 2021. december 11-én este fél…

Tovább olvasom