Büntetné a magyar munkavállalók érdekeit sértő vállalatokat az MSZP

Komjáthi Imre az MSZP társelnöke arról számolt be, hogy az MSZP javaslatot nyújt be arra vonatkozóan, hogy büntessék azokat a multinacionális vállalatokat, amelyek nem törődnek a magyar munkavállalók jogaival. Botrányos a kormány foglalkoztatáspolitikája. A multinacionális vállalatok esetleges kivonulására hivatkozva támogatta magyar adófizetői forintokból ezeket a vállalatokat, ehhez képest a dolgozó emberek mentek el Magyarországról azért, mert a kormány a multivállalatok érdekében, a magyar dolgozók kárára hoz intézkedéseket – írja a párt közleményében. Az MSZP a Parlamenten belül és kívül is harcol a munkavállalók jogaiért. A párt ezért ismét határozati javaslatot…

Tovább olvasom

Jászberényt is folyamatosan megszállják a vendégmunkások?

Egyre több helyi lakos veszi észre, hogy erősen kicserélődni látszik a város lakossága, döbbenetes mennyiségű, magyarul nem tudó vendégmunkás lakja már a várost, akik letörik az egyébként sem magas béreket. Beérni látszik a Fidesz munkája. A vitába a polgármester is beszállt.

Tovább olvasom

Jászsági állásbörzét tartottak, továbbra is nagy a munkaerőhiány

A térségben jelentősnek nevezhető a munkaerőhiány, amelynek számarányában az utóbbi időszakban sem állt be radikális változás. A megyében elhelyezkedni kívánó, jelenleg munkanélküliek választási lehetőségeinek széles tárházát megmutatva tartotta meg szokásos jászsági állásbörzéjét Jászberényben a kormányhivatal.

Tovább olvasom

A nagy pálfordulás – migránsból vendégmunkás, így kerülnek hozzánk tömegesen

Ugye emlékszünk még az előző évtized derekán milyen hangzatos kampányokat folytatott Orbán Viktor és a Fidesz, hogy ha az “idegenek” Magyarországra jönnek, nem vehetik el a magyarok munkáját. Nagy pálfordulás történt, továbbra is Orbán kormányoz, de már egyenesen hívja őket, jönnek is és el is veszik a magyarok munkáját.

Tovább olvasom

Egyre több a vendégmunkás Szolnokon (is) – munkásszálló épül a város szélén

Munkásszállás épül Szolnok szélén, az ipari parkkal szemben, a Tószegi úton, a hajléktalan szálló szomszédságában. A szálló jövő év elejére készülhet el. Szolnokon szemmel láthatóan is egyre több a külföldi vendégmunkás, például a volt Pelikán Hotelben már jó ideje ázsiai vendégmunkások is laknak.

Tovább olvasom

Pálfordulás: az ellenzék aggódik, a kormánypárt pedig megvonja a vállát több ezer vendégmunkás idetelepítésére

A debreceni BMW-gyár építkezésére több ezer külföldi vendégmunkást telepítenek hazánkba, akikkel kapcsolatban rengeteg a kérdőjel, ezt az ellenzék szóvá is tette. A fideszes polgármester szerint azonban nincs itt semmi probléma, nem fognak gondot okozni. Teljes szerepcsere. „Több ezer külföldi, valószínűleg török vendégmunkás érkezik a városba, meghatározott ideig itt fognak lakni és információink szerint konténer házakban,” mondta az ATV Híradójának a debreceni önkormányzat egyik ellenzéki képviselője. Gondola Zsolt Zoárd szerint a város nem készült fel ekkora mennyiségű külföldi munkavállaló érkezésére. A debreceni BMW-gyár építkezésére érkezők miatt aggódik a DK ott élő országgyűlési képviselője,…

Tovább olvasom