Egyre több a vendégmunkás Szolnokon (is) – munkásszálló épül a város szélén

Megosztás

Munkásszállás épül Szolnok szélén, az ipari parkkal szemben, a Tószegi úton, a hajléktalan szálló szomszédságában. A szálló jövő év elejére készülhet el. Szolnokon szemmel láthatóan is egyre több a külföldi vendégmunkás, például a volt Pelikán Hotelben már jó ideje ázsiai vendégmunkások is laknak.

Egy kisbuszból legalább 12 ázsiai vendégmunkás szállt ki szombaton délután 5 óra után. A láthatóan fáradt melósok a volt Pelikán Hotel felé vették az irányt. Máshol is laknak vendégmunkások Szolnokon, állítólag a volt ÁÉV/főiskolai 10 emeletes szállóban is, de amúgy még sokfelé a városban.

Kell is a munkáskéz valamiért. Ukránok, kazakok, indiaiak dolgoznak szerte a megyében, de újabban fülöp-szigetekiek is jönnek.

Talán rájuk is számíthatnak lakóként azok az építtetők, akik most a szolnoki Tószegi úton építenek egy több mint 100 férőhelyes munkavállalói lakóparkot. A hangzatos nevű létesítménnyel a nem titkolt cél, hogy az ipari parkban dolgozó vendégmunkásoknak biztosítson kényelmes lakhelyet.

Miközben ömlik az országba a külföldi vendégmunkások hada, Farkas Flórián, roma politikus egy szolnoki konferencián éppen azt szorgalmazta, hogy helyettük inkább romákat kellene foglalkoztatni.

A vendémunkások beözönléséről itt közöltünk cikket.

Kapcsolódó cikkek