Ki tudja, milyen célt szolgál ez a parkolónak kinéző parkoló?

Megosztás

Szolnokon kevés a parkolóhely, illetve sok az autó. Az autósok sokszor kénytelenek napközben egy-egy parkoló közelében keringeni, hogy egy szabad fizetős parkolóhelyet találjanak kocsijuknak. Közben itt van ez a gyönyörű parkolónak kinéző parkoló a belvárosban, amit egy autó használ, ráadásul le is van zárva.

Egy fideszes önkormányzati képviselőnek (Molnár Iván) volt az a kis híján szabadalmaztatott ötlete, hogy számolják meg, a városban hány aszfaltra festett X foglalja el a helyet a parkolni szándékozók elől. Az már nem jutott el a képviselő tudatáig, hogy ezek az X-ek a garázsba, kapuba való behajtást könnyítik meg, mert ha ott autó állna, nehezebb lenne ezekre ráfordulni.

Ez a kérdés nem is került azóta napirendre, viszont ha parkolóhelyekről van szó, a város vezetése előszeretettel hangoztatja, hogy az utóbbi években jelentősen megnövekedett a gépjárművek száma, ezért körülményes a parkolás a városban. Hát bizony, ez a motorizáció korában már csak így van. Ennek ellenére nemigen iparkodnak új parkolóhelyeket létrehozni, ami meg meg is épül (például a vasútállomásnál), az édeskevésnek bizonyul.

Ehhez képest itt van ez a képen is látható parkoló, ami szemre is parkolónak néz ki a Szapáry utca végén. Viszont mióta megépült, azóta le van zárva, és nagyon úgy tűnik, csak egy autó használja rendszeresen.

Vajon akkor minek épült, milyen pénzből és kiknek? Merthogy nem a köznek, az nagyon úgy tűnik.

Korábban is volt egy lezárt parkoló a városban, a Zagyva-parton, a Pólya Tibor utcában, azt is úgy kellett kikönyörögni, hogy nyissák már meg végre az autósok előtt. Mint ismert, ezt a parkolót szánták a Várkapu Látogatóközpontba érkező autósoknak, de mivel a létesítmény még nem készült el, nagy nehezen csak megnyitotta a város a területet az autósok előtt.

Most érkezett: egy kedves olvasónk azt mondta, ő úgy tudja, ez az egész parkoló állítólag a Coop-nak köszönhető. Akkor hát köszönjük!

Kapcsolódó cikkek