Második lett egy szolnoki ház az Év háza pályázat közönségszavazásán

Megosztás

Legalább ezerötszázan lájkolták azt a szolnoki családi házat, amivel végül a második helyet szerezte meg Nánási-Zakar Boglárka, Nánási Sándor és Horváth Ferenc.

Az Év háza pályázatot 2008 óta hirdetik meg. A közönségszavazást a közösségi oldalon is nyomon lehetett követni.

Ebből kiderült, hogy két megyebeli ház is részt vett a már lezárult versengésben, egy szolnoki és egy jászberényi.

A közönségdíjat egy remeteszőlősi családi ház nyerte el több mint 1800 lájkkal, míg a második helyre egy szolnoki ház ért fel, több mint 1500 lájkkal. Ezt a két lájkszámot a többi induló meg sem tudta közelíteni.

A szolnoki házat Nánási-Zakar Boglárka, Nánási Sándor és Horváth Ferenc tervezték.

Nánási Sándor bejegyzésében először is megköszönte a szavazatokat, majd közölte, hogy:

“Nagyon szeretjük a házunkat, sok munkánk van benne. Családunkkal sokat dolgoztunk mi magunk is rajta . Nehéz volt, de a családi támogatással, szorgalommal, munkával sikerült megvalósítani. Köszönöm a Főnökömnek is, Ferenc Horváthnak a támogatást, és hogy a nehéz időkben is kiállt mellettünk. Szeretném meg megemlíteni hogy a tégla burkolatot mi kis családunkkal készítettük, sok munka volt . A bontott tégla előtét falat szülővarosomból hozattuk, Túrkevéről, így nem csak fizikai, esztétikai, hanem eszmei – érzelmi funkciója is van. A homlokzatot kis részletekkel tettük érdekessé, izgalmassabbá.”

A szavazásra Sallai R. Benedek, túrkevei polgármester is buzdított.

Mint írta:

“Nánási Sándor gazdálkodó barátom (lovasember, Vénkert) “kisfia” immár egy neves szolnoki tervezőiroda munkatársa (aki városunknak is dolgozott nemrég), és egy olyan ház tervezésében vett részt – ha jól értettem, akkor a párjával, és a tervező iroda tulajdonosával -, amely végül részt vesz az “év háza” pályázaton.”

Hozzátette:

“Nánási Sanyinak meg ezúton gratulálok a fiához! Nagy dolog az, ha a családjáért dolgozó kétkezi dolgos ember munkája beérik, és igazán büszke lehet gyermekeire. Mi más lenne az élet értelme?”

A Jászberényi házat Vékony Péter tervezte.

Tavaly szoros verseny után a legtöbb szavazatot Rácz Lajos kisújszállási családi háza kapta, ezzel elnyerte a kategória közönségdíját.

A középület kategória közönségszavazásán pedig a nagyközönségtől a legtöbb szavazatot Csörgő Csaba György jászberényi Rock Safety irodaépülete kapta, ezzel elnyerte a 2022. év középület kategória közönségdíját.

Kapcsolódó cikkek