Nagyon sikeres a közmunkaprogram Túrkevén

Megosztás

A közmunkaprogram pozitív eredményeiről számolt be Túrkeve polgármestere. Sallai R. Benedek örömmel közölte, milyen sikereket értek el ezekben.

Túrkevén három közmunkaprogram zajlik. Az értékteremtő program keretében térköveket gyártanak, amelyek elhelyezése túrkevei közterületeken valósul meg.

A hagyományos közmunkaprogramban a közterület gondozásával kapcsolatos feladatokat végeznek el. Erre szükség is van, hiszen idén jelentős mennyiségű munka van a csapadék intenzitása miatt, nem lehet összehasonlítani a tavalyi aszályos évvel.

A harmadik pedig a mezőgazdasági közmunkaprogram, amely mezőgazdasági javak előállítását célozza. Ennek produktuma eddig elég kevés kézzelfogható pozitívumot tudott termelni. Viszont már tavaly is látványosak voltak az eredmények, volt előrelépés, de az idei év meghozta a várva várt sikert.

Paprikából, paradicsomból gyakorlatilag mindent értékesíteni tud a program, míg tökből már túltermelés van és magánszemélyek részére is megkezdődött az értékesítés.

A polgármester nagyon örül annak, hogy a városi fóliasátorba látogatva motivált, lelkes közfoglalkoztatottak fogadják.

A paradicsom, paprika és tök termesztése mellett már ez év tavaszától annak is örülhetnek, hogy a virágpalánták termesztése is és szaporító anyagának biztosítása is a közmunkaprogramból származott.

A kiültetett virág a városban 2174 vegyes tátika, kakastaréj, dália, bársonyvirág és bojtocska, valamint 60 muskátli. Még jelenleg 643 tő tátika, kakastaréj, dália mix és 35 muskátli áll rendelkezésre, amelyek a közfoglalkoztatási programon túl a Túrkevei Városvédők és Szépítők Egyesületének munkájának köszönhetően kerül közterületekre.

Forrás: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek