Ellopták egy szolnoki család több lucernabáláját, mielőtt elszállíthatták volna

Megosztás

Vannak, akik szerint ez nem is kérdés, hogy szervezett akció és maga a bálázó is benne lehet, mert leszólnak a bűntársaknak, hol található éppen könnyű préda, miután a munkát befejezték, de a száradási folyamat miatt a bálák még kint vannak a földeken.

A közösségi médiában vasárnap figyelhettünk fel a következő írásra, ami utána gyors sebességgel terjedni is kezdett. “SOS! Mai nap báláztattuk lucernánkat a 32 es főút 4-es elkerülő utáni szakasza mellett. Mire visszamentünk, egy trélerrel elvittek belőle. Ha látta valaki, várjuk privát jelentkezését.” (K. Zoltánné bejegyzése)

A hozzászólók közül rögtön akadt is, aki nem sima alkalmi lopásként értékelte az esetet. “Ha nem saját bálázóval dolgoztatok, akkor nézz utána, mert valaki leadja a drótot, mikor hol báláznak. Ez megszervezett. Nem lehet csak olyan könnyen fuvart és embert szerezni a felrakásra és ezt igen gyorsan csinálják, tehát többen voltak.”

Mások szerint nincs ebben semmi meglepő. Jól kifigyelték és megvárták, hogy be legyen bálázva. Ugyanakkor egy másik sorstárs még ennél is cifrább helyzet élt meg. “Megszűnt a vas leadása, miből lesz bevétele ( pár) családnak ? Jönnek a 70-es évek? Még jól jártál, nekem bálázás alatt a szemem láttára vitték az első bálát!!”

Egyáltalán nem egyedi eset. A kommentek között szerepelt, hogy a 6 os főút mellöl is 3 darab szénabálát elvitt valaki Pécs környékéről. Este lett bálázva, másnap reggel szedték össze szállításra és már hiányzott 3 db.

Kapcsolódó cikkek