Fiatal játékosát gyászolja a Jászberényi KSE

Megosztás

Elhunyt a Jászberényi KSE fiatal kosárlabdása. Novák Áron évekkel ezelőtt egy mérkőzésen beütötte a fejét, később azonban súlyos problémát diagnosztizáltak nála. Mindenki szorított érte, ám minden hiábavalónak bizonyult, 22 évesen elhunyt.

Fiatalon elhunyt a Jászberényi KSE sportolója. Novák Áron, hosszan tartó, súlyos betegséget követően ragadta el a halál.

A klub közleményben tudatta, hogy:

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy klubunk fiatal játékosa, Novák Áron, hosszan tartó, súlyos betegségét követően elhunyt.
A JKSE család nevében együttérzésünket és őszinte részvétünket fejezzük ki Áron családjának, emlékét megőrizzük.”

Egy korábbi, 2019-es bejegyzésből kiderül, hogy mi lehetett a baj.

A JKSE 2019-ben ezt közölte:

“U20-as játékosunk, Novák Áron nagy kihívás előtt áll, de mi – a jászberényi kosaras társadalom – mellette, vele vagyunk, tudjuk, hogy legyőzi a nehézségeket.”

A jkse.hu ezzel egyidőben ezt írta:

“Az élet szép, de kegyetlen is tud lenni. Kegyetlen például, amikor egy fiatal sportoló életébe úgy avatkozik be, hogy annak egészségét támadja meg. Hiszem, hogy a közösség ereje ekkor is segít.

U20-as csapatunk fiatal tehetsége, Novák Áron egyik pillanatban még vidáman kosárlabdázott, most pedig műtét előtt áll. A közelmúltban egy mérkőzésen beütötte a fejét, de a vizsgálatok szerencsére semmi problémát nem jeleztek. Azután egyik pillanatról a másikra látótér kiesés és egyensúlyzavar jelentkezett nála. Ismét gyanakodtak az esésre – ám az ok nem ez volt -, ennél sokkal rosszabb derült ki a vizsgálatok során. Áronnál agyhártya jóindulatú daganatot diagnosztizáltak. Jelenleg a szolnoki kórház lakója, de hamarosan Budapestre, az Amerikai úti klinikára szállítják, ahol az operációt elvégzik majd.

Novák Áron fiatal, 18 éves ifjú sportolónk, aki igazi sportcsaládból származik, s talán ebből is adódik, hogy óriási akaraterővel rendelkezik. Erre most szükséged lesz Áron, mert a társaid, a jászberényi kosaras társadalom vár vissza a pályára. Biztosak vagyunk benne, hogy ezt a mérkőzést csak te nyerheted! Klubunk segítségére bármiképp számíthatsz!

Erősítsen, hogy sokan szorítunk érted és neked sikerülni fog! Mindent bele Áron!”

Nemrégiben a Szolnoki MÁV fiatal kapusa hunyt el súlyos betegséget követően.

Kapcsolódó cikkek