Szalay Ferenc fideszes polgármester úgy beleállt a szemetelőkbe, mint gerely a földbe

Megosztás

Rettenetes, éktelen haragra gerjedt a vármegye fideszes ura, Szalay Ferenc polgármester, mert egy (azaz egy darab) szemetelőt tetten ért egy kihelyezett térfigyelő kamera az istenháta mögött, Szolnokon. Most Szalay azt ígérte, hogy minden szemetelővel szemben keményen fellépnek.

Térfigyelő kamera buktatta le azt a balliberális, Brüsszelből fizetett szemetelőt, aki a napokban a szolnoki Kőrösi út végén illegálisan rakott le utánfutójáról szemetet. A mobil térfigyelő kamerák kihelyezetését információink szerint az azóta megpuccsolt és menesztett Miskolczi László volt alpolgármester szereztette be még annak idején, összesen tizet 3 millió forintért.

Ám még ez is kevésnek bizonyul, hiszen szinte minden utcasarkon lehetne kamera, annyira szemetes a város. Most Szalay Ferenc fideszes polgármester felébredt téli álmából és úgy határozott, keményen odacsap minden illegális szemetelőnek.

Mint a szolgamédiának elmondta: “meg fogjuk fogni azokat, akik nem hajlandók a közösségi viselkedési normák minimumát sem teljesíteni. Bízom benne, hogy ezek a kamerák segítenek.”

Az is elhangzott, hogy “Minden erőnkkel folytatni fogjuk a zéró tolerancia elvét.”

Mint megírtuk, a közterületfelügyelők is testkamerát kaptak nemrégiben, hogy tetten érhessék a csikket eldobálókat. Hogy hol tart ez a program, kaptak-e már el ilyen szemetelőt, nem tudni.

Ugyanakkor kétségtelen, hogy rettenetesen kevés a közterületfelügyelők száma a városban. Aki jelentkezik is, és betanítják, amikor igazán munkába áll, akkor szembesül vele, hogy ennyi pénzért ő nem fog dolgozni és szépen lelép.

Az is elvonja a közteres erőket, hogy ketten közülük szinte folyamatosan a Kossuth térre behajtókat figyelik, holott kamera is van a területen.

A probléma összetettnek tűnik, de minden bizonnyal könnyebb lenne a helyzet, ha mondjuk az ország polgárai legalább olyan környezettudatosak és fegyelmezettek lennének, mint az osztrákok, akiket ugye az orbáni program szerint mielőbb szeretnénk utolérni.

Ja, hogy miben, azt nem tudni.

Szolnokon még azt is meg kell fontolni, hova parkol az ember Olvasói fotó

Kapcsolódó cikkek