Rettenetes haragra gerjedt a szolnoki polgármester, még a keze is ökölbe szorult

Megosztás

Rengeteg a szemetelő az országban, szinte nincs olyan hely, ahol ne lenne valamekkora illegális szeméthalom. Szolnok sem kivétel ez alól, itt is sokan szabadulnak meg illegálisan szemetüktől. Ehhez talán az is hozzájárul, hogy sokan ódzkodnak a hulladék szabályos leadásától pénzért a hulladékudvarokban, illetve immár az új szabályozás sem könnyíti a helyzetet, erről a Telex.hu számolt be. Amúgy pedig sokan tényleg sportot űznek a szemetelésből.

Egy közterületi kamera felvételét tett közzé Szalay Ferenc szolnoki polgármester, amin az látszik, hogy a szolnoki Kőrösi út végén valaki egy utánfutóból kirakja közterületre a hulladékát.

Ezt írta a város vezetője, aki egyszer már indulatosan elszólta magát a közgyűlésen, bekapcsolt mikrofonba vén k.rvázott:

“Az ember keze ökölbe szorul, mikor ilyet lát… Beszélünk a szemétproblémáról, teszünk érte, edukálunk, programokat indítunk az NHSZ-szel karöltve, civil kezdeményezéseket támogatunk, mégis szembesülnünk kell nap mint nap azokkal, akik hülyének nézik a hatóságokat, azokat, akik próbálnak tenni a lakókörnyezetükért…
Erre nincs magyarázat és bocsánat sem nagyon, felelősséggel gondolkodó, sőt, szimplán csak gondolkodó ember nem tesz ilyet! Természetesen ebben a konkrét esetben pedig megtesszük a szükséges lépéseket.”

A pont az ilyen esetek kiszűrésére alkalmas mobil kamerák kihelyezését egyébként információink szerint még Miskolczi László volt alpolgármesternek köszönheti a város, aki hivatali ideje alatt 10 mobil kamera beszerzését intézte el 3 millió forint értékben.

Forrás: Szalay Ferenc Facebook

Fotó: Telex.hu

Illegális hulladéklerakás | Az ember keze ökölbe szorul, mikor ilyet lát… Beszélünk a szemétproblémáról, teszünk érte, edukálunk, programokat indítunk az NHSZ-szel karöltve, civil… | By Szalay Ferenc | Facebook

Az ember keze ökölbe szorul, mikor ilyet lát… Beszélünk a szemétproblémáról, teszünk érte, edukálunk, programokat indítunk az NHSZ-szel karöltve, civil…

Kapcsolódó cikkek