Alantas technikával hergel a pedagógusok ellen Kállai Mária

Megosztás

A régi receptet vette elő megint (vagy folyamatosan él vele) a Fidesz. Végy egy társadalmi csoportot és a feszültségek levezetése érdekében kiáltsd ki őket közellenségnek. Hasonló volt a nácik idejében a zsidóság elleni, majd a szovjetek idejében a kulákok elleni “küzdelem” is. A civil szervezetek után most a pedadógusok az általános közellenség, velük hergel a Fidesz.

Az, hogy milyen jól bevált a tanárok elleni hecckampány, mi sem bizonyítja jobban Kállai Mária, szolnoki fideszes országgyűlési képviselő közösségi oldala.

A volt pedagógus, aki most legalább 1,6 millió forintos javadalmazásért ül a parlamentben, nem csinál mást, mint folyamatosan lózungokat közöl, legutóbb például azt, hogy:

“A kormány mindent megtesz azért, hogy a pedagógusok 800 ezer forintot keressenek.”

Ez természetesen csak egy üres szólam. Ám úgy vannak vele a fideszesek, hogy lám, Orbánék mindent megtesznek, és ezek a gaz libsik azok, akik miatt ez meghiúsul. Ezt folyamatosan súlykolják is.

A mag kellőképpen el van vetve, már csak aratni kell.

A Kállai féle bejegyzésekből válogattunk.

“ja kérem, van ahol dolgozni is kell, különben elbocsátják az embert. Az oktatás minőségéről pedig had ne beszéljek. Éppen ideje volt egy kis szigorítás, fegyelmezés a tanároknál is, tisztelet a kivételnek. A feltételes mód is jelzés, erőltetett hibakeresés.”

“Lehet elmenni a pályárol! Ezek mindenre valok,csak tanitásra nem! mezögazdaság korlátlan számban vesz fel nyári munkára! Megnyugtato az a tény,hogy a többség,nem ilyen,holmi koskás inges tanitanék!”

“Ezzel nincs is baj ha a többi munkáját becsületesen elvégző embernek is ennyire emelik.Nem kellene kivételezni a pedagógusokkal csak mert cirkuszolnak. Azok jobban megérdemelnék akik naponta más emberek megmentésén dolgoznak pl.tűzoltók!”

“Nem êrdemlik meg.”

Szerencsére vannak józanabb hangok is.

“…a tanárok nem cirkuszolnak. Hogy jönnek ide a tűzoltók?? Uszít egymás ellen különböző szakmákban dolgozókat. Mindenkinek jár a megfelelő fizetés, nem lehet összehasonlítani ki fontosabb. Mindenkire egyformán szükség van hogy működjön az ország.

“Sajnos sok emberben az marad meg, hogy a kormány kivételezik a pedagógusokkal, miközben nem érdemlik meg, cirkuszolnak. Lám, 800 000 forintot….. Pedig nem keresnek 800 ezer forintot. A harmadát keresik, úgy, hogy az átlagéletkoruk 47 év, átlagosan 25 éve tanítanak. A pedagógusok fele 50 évnél idősebb, csak 5 százalékuk fiatalabb 30 évesnél, 10 – 12 év múlva kaotikus állapotok alakulnak ki. Most csak 10 % béremelést garantál a kormány 25 % infláció mellett. Ez a reálbér 12 % – os csökkenését jelenti.”

“A pedagógustörvény hátrányos pontjai a következők lehetnek:

  • A pedagógusokat könnyebben elbocsáthatják, ha nem felelnek meg a munkáltató elvárásainak, ami csökkenti a munkabiztonságukat és a szakmai autonómiájukat.
  • A pedagógusok béremelése nem garantált, és nem kötött össze a teljesítményükkel, ami nem motiválja őket a minőségi munkavégzésre és a továbbképzésre.
  • A pedagógusok szerzett jogait nem veszik figyelembe, és nem egyeztettek velük érdemben a változtatásokról, ami sérti a társadalmi párbeszéd elvét és a szakszervezeti jogokat.
  • A pedagógustörvény veszélyeztetheti az Európai Unió által biztosított pénzügyi támogatást a tanári bérek emelésére, ha nem felel meg az uniós feltételeknek, ami hátrányosan érintheti az oktatás minőségét és eredményességét.”

És még egy, amikor azt közölte Kállai, hogy elfogadták a státusztörvényt:

“Köszönet a pedagógusok nevében is!! Minden tekintetben előrelépést jelent. A legnagyobb lenne, ha baloldal nem ellenük dolgozna, végeznék áldásos tevékenységüket.”

Kapcsolódó cikkek