Aki a jég hátán is megél látássérültként – Interjú Lahuda Józseffel

Józsi egy látássérült férfi, Tiszajenőn él és otthonról dolgozik: hangoskönyveket vág a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ). Párja teljesen vak, akivel a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületénél ismerkedtek meg. Zana Zita interjújából egy szakmáját szerető, derűs férfi képe rajzolódik ki.

Tovább olvasom

Irodalmi szalont indítottak Szolnokon a vakok és gyengénlátók számára

„Itt a helyem, itt kell állanom egyenesen az élen”. Múlt hét kedden a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete, a JNSZMVAKOK az egyesület egyik munkatársa és az egyik egyesületi tag kezdeményezésére irodalmi szalont indított Szolnokon.  

Tovább olvasom

A világ változik, de a vers örök, vallja Zajcsek Norbert

Zajcsek Norbert a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete rendezvényein gyakorta fellép. Általában verseket szaval. Norbert a látássérültekből álló amatőr színtársulat, a Varázsszínpad tagja volt hét éven át. Nemrégiben indította el saját YouTube-csatornáját és Facebook-oldalát, amelynek célja a versek és a költészet népszerűsítése.

Tovább olvasom

A vak és látássérült emberek elemi rehabilitációjáról rendeztek tanácskozást Szolnokon

Első alkalommal rendezett a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesülete egy fontos témában régiós ágazatközi találkozót. A megyeházán tartott esemény célja az volt, hogy tájékoztatót nyújtson és párbeszédet indítson a látássérültek elemi rehabilitációs szolgáltatásáról az észak-alföldi régióban.

Tovább olvasom

Megható pillanatokat élhettek át a látássérültek

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete a minap kulturális rendezvényt szervezett a szeretet ünnepe, karácsony alkalmából. Az esemény helyszínéül ezúttal is az akadálymentesített Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szolgált, ahol közel nyolcvan érdeklődő volt jelen. Az eseményen Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, valamint az egyesület elnökét, Pesti Zoltánnét, aki a közelmúltban Pro Caritate Díjat vehetett át Budapesten Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkártól, a fogyatékossággal élő emberek esélyteremtéséért végzett kimagasló munkájáért. Pesti Zoltánné maga is látássérült, így teljes mértékben átérzi sorstársai helyzetét. Célja, hogy a látássérült emberek…

Tovább olvasom