Adománysüteményeket vettek át, hogy szebbé tegyék a látássérültek karácsonyát

Megosztás

Kedden a Fényforrás Alapítvány és a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete adományokat vehetett át a vakok egyesületének szolnoki székhelyén, készülődve az ünnepekre.

Az eseményen a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulóinak adományát adták át. A süteményekkel a vármegyei látássérültek karácsonyi ünnepségét szeretné emlékezetesebbé tenni a Fényforrás Alapítvány és a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete.

A Fényforrás Alapítványt 2004-ben alapította a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az alapítvány célja a látássérült gyermekek megfelelő színvonalú korai fejlesztésének, integrált oktatásának szorgalmazása, szabadidős-, kulturális programok szervezése, koordinálása, felnőttek elemi rehabilitációja, képzésének, foglalkoztatásának elősegítése, vakügyi segédeszközök beszerzése és kölcsönzése.

– Az alapítvány jelenlegi kurátorai 2023 februárjában kezdték meg tevékenységüket – mondta Őszi Anna Mária, a Fényforrás Alapítvány kuratóriumának elnöke.

– Célunk, hogy új és izgalmas programokat valósítsunk meg. A látássérült emberek számára szeretnénk szélesebb körű szolgáltatásokat biztosítani. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy segítsük őket a mindennapi életben, a függetlenségük megőrzésében és előremozdítsuk a társadalmi beilleszkedésüket – tette hozzá.

– Ezúton is szeretném megköszönni a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola támogatását – zárta szavait Őszi Anna Mária.

Kapcsolódó cikkek