Megható pillanatokat élhettek át a látássérültek

Megosztás

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete a minap kulturális rendezvényt szervezett a szeretet ünnepe, karácsony alkalmából. Az esemény helyszínéül ezúttal is az akadálymentesített Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szolgált, ahol közel nyolcvan érdeklődő volt jelen.

Az eseményen Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, valamint az egyesület elnökét, Pesti Zoltánnét, aki a közelmúltban Pro Caritate Díjat vehetett át Budapesten Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkártól, a fogyatékossággal élő emberek esélyteremtéséért végzett kimagasló munkájáért.

Pesti Zoltánné maga is látássérült, így teljes mértékben átérzi sorstársai helyzetét. Célja, hogy a látássérült emberek életminőségén jelentősen tudjon javítani. A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete elnöke a következőket mondta:.

  • Egyesületünk az elmúlt évek során sokat fejlődött, de elődeink nélkül ma nem tartanánk itt. Külön öröm számomra, hogy ma ilyen sokan eljöttek a karácsonyi rendezvényünkre, azt gondolom, hogy ez is mutatja közösségünk erejét és szeretetteljes légkörét.
  • A díjat, úgy gondolom, azért kaptam, mert a közvélemény és a szakemberek számára is látható, hogy az egyesület egy kidolgozott stratégia mentén végzi a munkáját, ami kollégáim nélkül nem valósulhatott volna meg.

Pesti Zoltánnét munkatársai saját készítésű, kézműves ajándékkal lepték meg.

A zenés műsorról a budapesti Kolimusical Színpad társulata gondoskodott.

Képünkön Pesti Zoltánné beszédét tartja.

Kapcsolódó cikkek