Kihirdették a látássérültek irodalmi pályázatának végeredményét

Megosztás

Közel százharminc jobbnál jobb pályamű érkezett a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének irodalmi pályázatára, melynek idén a hála volt a témája.

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete immár tizenharmadik alkalommal írta ki novellaíró pályázatát, Fények Vakondja címmel. Az esemény megszervezéséhez a Fényforrás Alapítvány is csatlakozott.  A versenyre közel 130 mű érkezett, a pályázókat ünnepi műsorral és oklevéllel jutalmazták.

Az eredményhirdetés a magyar költészet napjához kapcsolódóan, április 11-én csütörtökön volt Szolnokon a Verseghy Ferenc Könyvtár dísztermében, ami megtelt érdeklődőkkel.

Az eseményen a1849. március 5-én Szolnok és Abony között vívott szolnoki csatáról is megemlékeztek

A rendezvényen beszédet mondott Szalay Ferenc, aki kiemelte, hogy gyerekeink, unokáink érzékenyítése ma már nem lehet kérdés, ez minden családban, iskolában feladat kell, hogy legyen: arra nevelni az egészen kicsiket, hogy bizony vannak autista, mozgás- vagy éppen látássérült embertársaink is, akik legalább olyan értékes részei a társadalomnak, mint az ép emberek.

A rendezvényt népzenei összeállítás is színesítette: a Szolnoki Népdalkőr a Sodrás zenekarral együtt lépett fel. A népdalok az
1848/49-es szabadságharc hangulatát idézte fel. Az esemény háziasszonya, önkéntese és munkatársa pedig korhű ruhában jelent meg tisztelegve a szolnoki csata emléke előtt, amely 175 évvel ezelőtt volt.

Fotók: Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete

Kapcsolódó cikkek