Százig meg sem állt és ezzel óriási csatát nyert a Szolnoki Olaj, sikerült az egyenlítés

Pedig a mérkőzés elején nemigen ment a szekér, a Falco tíz ponttal is vezetett, sőt, még a záró negyed egy részében is a vendégeknél volt az előny. Ám az Olaj nagyon meghúzta a hajrát és végül simán nyert a döntő második felvonásában.

Tovább olvasom

Az NHSZ-nek arra is van pénze, hogy támogassa a szolnoki kosárlabdát

Névadó szponzori megállapodást kötött a Szolnoki Olajbányásszal az NHSZ Zounok Zrt. A Szolnok-központú hulladékgazdálkodási társaság stratégiai partnerként segíti a jövőben a régió legnépszerűbb és legeredményesebb sportklubját. A megállapodás értelmében az Olajbányász már a következő bajnoki mérkőzésén NHSZ-Szolnoki Olajbányászként lép majd pályára.

Tovább olvasom

Ömlik a pénz a sportba Szolnokon – 280 millió forintot kap az utánpótlás-nevelés

Nem volt szűkmarkú Szolnok képviselő testülete legutóbbi ülésén, amikor sok más mellett egy majdnem 300 millió forintos támogatásról döntöttek.150, 40, és 90 millió: ilyen arányban oszlik meg az önkormányzat által nyújtott segítség három sportág, a kosárlabda, a vízilabda és a futball között.

Tovább olvasom

Gyászol a Szolnoki Olajbányász, elhunyt egykori játékosa

Életének 74. évében elhunyt a Szolnoki Olajbányász egykori játékosa, Szabó József. A sportolói pályafutását kézilabdázóként kezdő játékos 1969-ben mutatkozott be az Olajbányászban. A mai kosárlabdában elképzelhetetlen, de a 190 centiméteres Szabó József leginkább a palánkok alatt érezte magát otthon, írja bejegyzésében a sportklub. Magasságbéli hiányosságát kivételes atletikusságával és gyorsaságával pótolta. Aktív pályafutását követően játékvezetőként maradt szeretett sportága közelében. Az Olajbányásztól soha nem tudott elszakadni, a csapat lelkes szurkolójaként a lelátóról is mindent tőle telhetőt megtett a klubért.

Tovább olvasom

Ismét a Szolnoknál az előny

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 87-79 (21-19, 23-16, 21-16, 22-28)Kosárlabda helyosztó, 1. kör, 3. mérkőzésSzolnok, Tiszaligeti Városi SportcsarnokJátékvezetők: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen, Nyilas István (Bognár Tibor) Szolnok: Durham 13/9, Gavin 18, Lukács N. 7/3, Williamson 10, Szubotics 5. Csere: Sebők 2, Pongó Má. 9/3, Vincze 1, Arabó – Gilszki -, Rudner 8/6, Révész 14. Kecskemét: Townes 13/3, Tóth B. 10/6, Klobucar 6/6, Dramicsanin 15/3, Karahodzsics 8. Csere: Takács E. 3/3, Kiss D. 4, Fazekas M. 8/6, Botka 3/3, Wittmann 4, Ivkovics 5. Csak az utolsó negyedben nyert a…

Tovább olvasom

Fordulatos meccsen szerzett előnyt az Olajbányász

A Kecskemét még az utolsó negyedben is vezetett, de a hajrá a házigazdáé volt. Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83-75 (18-18, 16-18, 21-23, 28-16)Rájátszás, 5–8. helyért, 1. mérkőzésSzolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok. Az edzőváltáson átesett Szolnoki Olajbányász fogadta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet a rájátszás helyosztóinak első körében. Barnes kettesére öt vendég pont volt a válasz, majd a Szolnok legközelebb csak a második negyedben vezetett egy ideig (34-32). Erre is volt KTE-válasz. A harmadik negyedet is 4-0-lal kezdte a KTE, de az Olaj is megrázta magát, így 42-42-nél utolérte riválisát. Előzni…

Tovább olvasom