Jászsági fiatalokkal is találkozhatunk a National Geographic augusztusi számában

Megosztás

Ahogy a Szol24-en július végén már beszámoltunk róla, mintegy húsz fiatalnak volt lehetősége környezetvédelmi, állatvédelmi témákban elmélyülni egy tábor keretében Jászboldogházán. Túra, hüllőbemutató és a kék vércse telep meglátogatása is szerepelt a programok között, amiről most a világ egyik legismertebb tudományos-kulturális havilap magyar kiadása, a National Geographic is beszámolt.

Portálunknak a tábor megszervezése után Rákosi-Szabó J. Patrik szakmai vezető ismertette a gyerekeknek szervezett főbb eseményeket: a fent említettek mellett jártak Portelken, a Jász Alpaka farmon, majd a tápiószelei Nemzeti Biodiverzitás-és Génmegőrzési Központban, illetve a tábor szomszédságában található Tájházban. A tartalmas és hasznos programokról itt olvashatnak bővebben:

Környezetvédelmi gyermektábort szerveztek Jászboldogházán

"Pedagógusokként az öko – szemlélet fontosságának tükrében számunkra prioritást élvez minden, a környezetvédelmet, állatvédelmet érintő témakör, lehetőség. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy táborunk egyik programja (kék vércse telep látogatása) a National Geographic magyarországi magazinjában hamarosan látható lesz. A tábor színvonalát ez
mindenképpen emelte" - vélekedtek a szervezők akkor, mostanra pedig már meg is jelent az augusztusi szám, benne a fiatal jászsági gyerekekkel.

A tábor megvalósítói mellett, akiknek nem titkolt célja volt, hogy kifejezetten a fiatal generációval kezdjenek párbeszédet a Föld megóvásáról, úgy tűnik, hogy az egyik legjelentősebb tudományos magazin magyarországi kiadásának is fontos, hogy erről beszéljünk, így a Szajna aggasztó helyzete és a denevérek szuperképessége mellett a jászboldogházi, illetve jászapáti táborozókról is beszámolnak az augusztusi számban.

Képek: Rákosi-Szabó J. Patrik

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek