Április közepéig simogathatunk cuki alpakákat Jászberényben

Megosztás

Hamarosan eljön az idei nyírás ideje, április 21-ig azonban még van lehetőség megsimogatni a hosszú, cuki bundájukat. Előzetes bejelentkezés után vár minden érdeklődőt a portelki alpaka farm.

A farm azért számít igazi különlegességnek nemcsak a Jászságban, de az egész országban, mert az alpaka nem őshonos faj, igazi élőhelye Dél-Amerikában van.

Leginkább a lámához hasonlít, kedves kinézete és gyapja által pedig nagyon kedvelt programnak számít a Jász Alpaka környékén tenni egy kisebb kirándulást.

A Hellomagyar még 2021-ben írt a farmról. Tariné Földi Ágnes és férje üzemelteti a simogatót, ők először csak kipróbálni szerették volna, hogy milyen lehet egy ilyen különleges állatot felnevelni Magyarországon. Aztán az alpakák szaporodtak, majd az érdeklődők számára is kinyitották a farmot.

Úgy fogalmaznak, a farmot azoknak ajánlják, akik nem feltétlenül az állatkerti hangulatot keresik, hanem inkább egy csendes, kedves falusi háznál akarják közelebbről megtekinteni a cuki élőlényeket. Ugyanis nemcsak alpakákat találunk Portelken, vannak libák, tyúkok, kecskék és nyulak is.

Kép: Jász Alpaka Fb, Kató Alpár/Hello Magyar

Kapcsolódó cikkek