Találkoztak a jászsági polgármesterek, a berényi kórházról is tárgyaltak

Megosztás

A soros ülését tartotta a Jászsági Önkormányzatok Szövetsége, melyet minden alkalommal más településen, ezúttal Jászberényben rendeztek meg. A településvezetők találkozásán több fontos témát is érintettek, de elsősorban a Szent Erzsébet Kórház aktuális helyzetéről volt szó.

Az intézményt érintő problémákról több alkalommal olvashattak a Szol24-en, februárban például megírtuk, megszűnt a gyermekneurológiai szakrendelés, valamint akkor ultrahang-vizsgálatot sem végeztek.

Nem lehet este és hétvégén szülni a jászberényi kórházban – ez pedig tavaly júliusban volt olvasható az országos sajtóban. Akkor úgy fogalmaztak, a kórházat érintő „személyi változások” az okai annak, hogy a városban, illetve a környéken élők ügyeleti időben Szolnokon, Hatvanban, Kistarcsán, vagy Cegléden kapnak ellátást.

Maga Budai is kiemelte, hogy rengeteg megkeresés és panasz érkezett hozzá ezzel kapcsolatban. Elsőként levelet írt a megbízott főigazgatónak, majd találkoztak, bár a megbeszélés felemás eredménnyel zárult. A jó hír viszont az, hogy a mostani tanácskozás egy jóval pozitívabb hangvételben zajlott.

„Büszke voltam, hogy Dr. Besenyi Orsolya mb. főigazgató asszony többször is jó példaként említette meg önkormányzatunkat. A jászberényi kórház első embere köszönetet mondott az általunk életre hívott egészségügyi ösztöndíj pályázatért és az eszközbeszerzésekhez nyújtott anyagi támogatásért. A téma kapcsán felajánlottam segítségemet polgármester-társaimnak és biztosítottam őket arról, hogy a szakembereink által kidolgozott dokumentumokat a rendelkezésükre bocsátom. Mert az egészségnek nincs színe vagy pártállása. Ha ezt megértjük, máris óriásit léptünk előre!”

Feltételezhetőn az egész térség abban bízik, hogy ez a bizakodó hangnem lesz a meghatározó a következő időszakban és nem arról kell írni, hogy milyen szakellátási, vagy egyéb problémákkal küzd a Szent Erzsébet Kórház.

Kép: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek