Választások: Bemutatjuk Szolnok 12. választókerületének jelöltjeit

Megosztás

Közeledünk a választásokhoz, a Szol24 pedig kiemelten fontosnak tartja, hogy az itt élő és szavazó szolnokiak minél bővebb ismeretekkel rendelkezzenek a támogatást kérő képviselőjelöltekről és polgármester-aspiránsokról. Épp ezért, a voksolás napjáig, azaz június 9-ig bemutatjuk az összes egyéni választókerületet és az egyes indulókat. Elérkeztünk az utolsó, 12. választókerülethez, ami azt jelenti, hogy sorozatunk végéhez értünk. A Fidesz körzetben betöltött hegemóniáját Györfi Mihály győzelme törte meg 2019-ben. A több ciklusban megválasztott Szerencsés Sándor helyett Rusvai Károlyt indították, aki 400 szavazattal maradt alul a küzdelemben. A Fidesz színeiben Szabó Krisztina indul, illetve az LMP és az MDSZ egy-egy képviselőjelöltje is megméretteti magát.

A választókerületben közel 4700 szavazati joggal rendelkező választópolgár adhatja le a voksát június 9-én. A Kamaravárostól a Szántó körútig elhelyezkedő terület magába foglalja a Tabánt, az Ispán körutat, a Kossuth teret és a Szapáry utat is. A körzet az utóbbi időben a parkolók építésétől volt hangos. Lebontották a Fiumei Iskola szomszédságában lévő faházakat, amely mondhatni megosztotta a közvéleményt. Az Ispán körút 1-3. szám mögötti területen is hasonló munkálatokról hallani a közeljövőben.

A 12. választókerület

Ugyancsak nagy momentuma volt a könyéknek az Aldi nyitása, tavaly decemberben. A körzet regnáló képviselőjét, Györfit érdekes módon elfelejtette meghívni a bejárásra, a külföldi kereskedelmei láncok kiszorítását valló Fidesz.

Györfi Mihály már 2014-ben kevés, – mintegy 50 – szavazattal kapott ki Szerencsés Sándortól. Ennek fényében 2019-ben nem volt akkora meglepetés a győzelme. A kiábrándult választópolgárokról nem is beszélve. Azonban az elmúlt években az ellenzéki összefogás felbomlott. A Szolnoki többségből először Ligeti József vált ki, aki szerint Györfi kiskorú tanítványának írt szexuális jellegű üzeneteket. Ligetit, Fajcsák követte a kilépéssel. A szinte követhetetlen, fordulatokkal teli szolnoki ellenzéki politikai élet legfrissebb kilépése Berényi Gábor nevéhez fűződik. “Nem kívánok újabb öt évnyi eredménytelen szélmalomharcot vívni a szolnoki közgyűlésben” – közölte a 11. választókerület korábbi képviselőjelöltje.

Györfi elmondása szerint ő Szolnok és az emberek viszonyát kívánja megváltoztatni annak érdekében, hogy a város jobban szeresse a lakóit. Mert a szolnokiak többet érdemelnek, mint amit most kapnak. Egy békés, biztonságos város első szolgálója kíván lenni. Szolnok 2040 programja keretein belül szeretne egy zöldebb Szolnokot megvalósítani, 1000 új fa ültetésével. Pezsgő életet szeretne dugók nélkül – mondja kissé viccesen a kampányvideójában.

👉Ha bizalmat kapok, szakembereimmel azonnal hozzákezdünk Szolnok közlekedési rendszerének újjászervezéséhez.❗️ 👍Kérem, hogy június 9-én támogassa… | By Györfi MihályFacebook

👉Ha bizalmat kapok, szakembereimmel azonnal hozzákezdünk Szolnok közlekedési rendszerének újjászervezéséhez.❗️ 👍Kérem, hogy június 9-én támogassa…

Parkolóházat akar építeni. Rendbetenni a tömegközlekedést; visszaállítani a 24-24/A körjáratot. Megoldani a csatornázást, ami állandó csőtörésekhez vezet. A Dobrev Klára és Kunhalmi Ágnes támogatását is élvező Györfi, a Tegyünk Szolnokért Egyesület elnöke nagy fordulatszámon kampányol. Meglátjuk június 9-én, mire lesz elég. Egyrészt marad-e a 12. választókerület képviselője, másrészt pedig a polgármesteri trónért vívott harcban sikerül-e leváltania Szalay Ferencet.

A 12. választókerületben legfőbb ellenfele a Fideszes Szabó Krisztina lesz. 50 éves óvodapedagógus, számára Szolnok belvárosa jelenti az otthont. Munkájának köszönhetően nem csak a gyerekekkel, a felnőtekkel is könnyen megtalálja a közös hangot. Elmondása szerint a hit, a szeretet és a becsület jegyében éli a mindennapjait. Szalay szerint az eddigi képviselő marketing tevékenységnek használta a belváros legnagyobb körzetét. A kampányvideóban kiemelte, hogy Szabó hozzájárult a parképítéshez, a Tisza-Zagyva torkolat felújításához. Ha megválasztják, tovább folytatja az eddig civilként végzett munkáját.

Tóth Anikó az LMP képviseletében indul. 52 éves, két felnőtt lány édesanyja és egy unoka nagymamája. Több sikeres vállalkozása is volt. Jelenleg felszolgálóként dolgozik, hogy több időt tölthessen a családjával. Azért indul el, mert szerinte jelenleg nem érdemes ebben a városban maradnia a fiataloknak. Ezen szeretne változtatni, mindent megtenni, hogy vonzóbbá tegye Szolnokot.

Némethné Szabó Márta Gizella nem kampányol a jelölőszervezet (MDSZ) legtöbb indulójával egyetemben. Antóni Zoltánnak a Mi Hazánk képviselőjelöltjének pedig nem sikerült megszereznie az induláshoz szükséges ajánlásokat, így visszautasították nyilvántartásba vételét.

Szavazóhelyiségek:

Szolnok, 001. számú szavazókör, Tisza park 1., (Verseghy Ferenc Gimnázium)
Szolnok, 020. számú szavazókör, Fiumei utca 5., (Szolnoki Fiumei Úti Ált. Iskola) Szolnok, 021. számú szavazókör, Fiumei utca 1-3., (SZVÓ Hétszínvirág Tagintézmény) Szolnok, 022. számú szavazókör, Fiumei utca 5., (Szolnoki Fiumei Úti Ált. Iskola) Szolnok, 023. számú szavazókör, Fiumei utca 1-3., (SZVÓ Hétszínvirág Tagintézmény) Szolnok, 024. számú szavazókör, Kossuth tér 5/A, (JNSZM KH Nyugdijbiz. és E. Főo.) Szolnok, 029. számú szavazókör, Kassai út 17., (Kassai Úti Két Tan. Ny. Ált. Isk.)

Az egyéni választókerülethez tartozó címek (körzettáblázat)

Ady Endre út 1-9Páratlan házszámok
Ady Endre út 2-16Páros házszámok
Ady Endre út 15-15Folyamatos házszámok
Ady Endre út 18-24Páros házszámok
Arany János utcaTeljes közterület
Boldog Sándor István körút 1-13Páratlan házszámok
Boldog Sándor István körút 6-999998Páros házszámok
Boldog Sándor István körút 15-35Páratlan házszámok
Boldog Sándor István körút 37-999999Páratlan házszámok
Damjanich utcaTeljes közterület
Dózsa György utcaTeljes közterület
Dr. Balogh Kálmán utcaTeljes közterület
dr. Kronberg János utcaTeljes közterület
Dr. Sarkady László utcaTeljes közterület
Fiumei utcaTeljes közterület
Hubay Ferenc utcaTeljes közterület
Jókai utcaPáratlan házszámok
Jókai utcaPáros házszámok
Kellner Gyula utcaTeljes közterület
Kolozsvári utca 25-25Folyamatos házszámok
Kolozsvári utca 30-34Folyamatos házszámok
Kossuth tér 1-5/AFolyamatos házszámok
Kossuth tér 6-9Folyamatos házszámok
Kossuth tér 10-999998Folyamatos házszámok
Kossuth Lajos út 1-11Páratlan házszámok
Kossuth Lajos út 17-0023-999999Páratlan házszámok
Kossuth Lajos útPáros házszámok
Kút utcaTeljes közterület
Lengyel légió utcaTeljes közterület
Magyar utcaTeljes közterület
Móra Ferenc út 1-11Páratlan házszámok
Móra Ferenc út 13-13Folyamatos házszámok
Móra Ferenc út 15-999999Páratlan házszámok
Móra Ferenc útPáros házszámok
Óvoda utcaTeljes közterület
Pólya Tibor utcaTeljes közterület
Sóház utcaTeljes közterület
Sólyom utcaTeljes közterület
Szabadság térTeljes közterület
Szántó körút 2-16Páros házszámok
Szapáry utcaTeljes közterület
Szigligeti utcaTeljes közterület
Szolnok ispán körút 1-3Folyamatos házszámok
Szolnok ispán körút 5-999999Folyamatos házszámok
Tabán telepTeljes közterület
Táncsics Mihály utcaTeljes közterület
Tisza parkTeljes közterület
Tiszai hajósok tereTeljes közterület
Tiszaparti sétányTeljes közterület
Tófenék utcaTeljes közterület
Várkonyi István tér 2-7Folyamatos házszámok
Várkonyi István tér 20-999998Folyamatos házszámok
Verseghy parkTeljes közterület

Képek: valasztas.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek