Meggyanúsították az MSZP-s alpolgármestert – a bíróságon folytatódhat a közgyűlésen feltett kérdés ügye

Megosztás

Kellemetlen kérdés fog következni. Ezzel vezette fel napirend előtti felszólalását Ligeti József a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén. A független önkormányzati képviselő Györfi Mihályhoz intézett kérdést, ami miatt Ligeti szerint az alpolgármesteri posztot betöltő szocialista politikust vissza kellene hívni a székéből.

Igaz-e az a hír, hogy ön történelemtanárkodása idején, egy, a gondjaira bízott fiatalkorú tanulók közül egy kislánynak erősen szexuális tartalmú SMS-eket írt? Igaz-e az, hogy ezt az SMS-t a kislány édesanyja észrevette, bement az igazgatóhoz, aki önt azonnali hatállyal elbocsátotta a tanári karból és ön azóta sem tanít. Kérem, válaszoljon, igaz vagy nem igaz.

Ezt a kérdést szegezte Ligeti József Györfi Mihály szocialista alpolgármesterhez a csütörtöki szolnoki közgyűlés napirend előtti kérdéseinek sorában.

A címzetes főjegyző szerint sürgős, halaszhatatlan választ érintő ügyekben a képviselőcsoportok vezetői kérdést tehetnek fel, és kérte Ligetit, indokolja meg, hogy mi volt kérdésében a sürgős és halaszhatatlan.

Ligeti úgy válaszolt, hogy azért sürgős és halaszhatatlan, mert ha a hír igaz, akkor Györfi Mihály méltetlan az alpolgármesteri posztra. Györfi Mihály azt válaszolta, hogy nem, nem igaz a hír, majd kijelentette, hogy ne lepődjön meg a képviselő, ha emiatt a kérdés miatt találkoznak majd a bíróságon.

Majd kifejtette, ilyen SMS-t bármikor lehet utólag kreálni. Elmondta, hogy 2010 márciusában ment el a Waldorf iskolából, és amiről Ligeti beszél, az 2009-es történet. Cáfolta, hogy SMS-t küldött volna. Közölte, ha bármilyen hölgynek küldene sms-t, az biztosan nem a diákjai lettek volna,

Azzal pedig, hogy az élettársa a volt diákja, mit csináljon? – tette fel a kérdést Ligetinek, akitől azt is megkérdezte, hogy hol tart az ö ellene indított rendőrségi eljárás.

Ligeti úgy reagált, hogy nem hiszi el Györfi Mihály egy szavát sem, mert szerinte ő egy szavahihetetlen ember. Egy jegyzőkönyvet hozott fel bizonyságul erre, ami 2019. szeptember 29-én íródott. Lukácsi Katalin saját kezűleg írta és Györfi Mihály is aláírta. A jegyzőkönyv arról szól, hogy a 2019-es önkormányzati választásra a listát Györfi Mihály – Radócz Zoltán akkori megyei MSZP-elnök utasítására – meghamisította. Továbbra is kérte Györfi felmentését és az erről szóló szavazást.

Szalay Ferenc polgármester kijelentette, hogy ha az ügy valóban bíróságra kerül és akkor ott igazat adnak Ligetinek, akkor a felmentést kezdeményezni fogják, addig nem.

Ligeti még közbevetette, hogy a rendőrség két év alatt sem emelt vádat ellene.

Megkeresésünkre Györfi Mihály úgy reagált, hogy mivel a szolnoki ellenzék harcot hirdetett az árulók ellen, úgy tűnik, ez nem tetszik Ligeti Józsefnek. Hangsúlyozta, szerinte az sem tetszik Ligeti Józsefnek, hogy az ő körzetében lakossági fórumot tartanak a Gátőr utcai volt Szanda ABC-be, és megkérdezik az embereket, az elmúlt években mit végzett ott Ligeti, ezért úgy gondolhatja, őt még a választások előtt be kell támadnia.

Továbbra is cáfolta, hogy a Ligeti által említett eset megtörtént volna, ő azért jött el az iskolából, mert fontosnak tartotta, tartja az emberek képviseletét, ezért lett politikus.

Györfi Mihály visszautasította a gyanúsítgatást

Kapcsolódó cikkek