Csak egy kis részt javítottak ki a szolnoki Hegedűs Lajos sétányon – a többivel mi lesz?

Megosztás

A híresztelésekkel szemben nemigen folyik felújítás a szolnoki Tisza-parti sétány Hegedűs Lajosról elnevezett részén. A kormánypárti megyei sajtó hírével ellentétben kedden egyetlen munkást sem találtunk az említett részen, aki a felújításon dolgozott volna.

Kiegyenesítik a felpúposodott térköveket a Tisza-parti sétányon címmel közölte a szoljon.hu, hogy új alapra helyezik a burkolatot a folyamatosan mozgó támfalon. Ehhez csatoltak egy képet is, ami a Tiszai Vízirendőrség épülete mögött készült.

Mint a lap írta, a szolnoki Tisza-parti sétányon sétáló és kerékpáros lakos nyugtázhatja immáron boldogan, hogy a támfal térkővel lefedett útjának burkolatát rendbe hozatja a város. A térkövet évekkel ezelőtt fektették le, azonban a gátként funkcionáló sétány a folyamatos természetes mozgásától „ingoványossá”, ezáltal némileg járhatatlanná vált.

Mi is kilátogattunk az említett, fotó alapján beazonosított részre, hogy az örömteli eseményről mi is hírt és fotót közöljük. azt gondolva, hogy nem csak egy póposodott részt, hanem a többi hibát is kijavítják.

Ám senki sem dolgozott kedden délután fél kettőkor a sétány ezen részén. Végigmentünk a RepTárig, sőt, még tovább is, de sehol sem találtuk további munkavégzés nyomait.

Pedig valóban szükség lenne az alapos javításra, erről adnak számot a sétányon kedden délután készült képeink:

Szolnokon régóta tartja magát a hír, hogy a várost egyáltalán nem vezeti Szalay Ferenc polgármester, helyette az irányítást a címzetes főjegyző látja el. De hogy ide nem jut egy darab térkő, az érthetetlen. Pedig ezen a lyukon hatalmasat lehet esni, ha belemegy valaki kerékpárral, rollerről már nem is beszélve.
Ezen a hiányosságon pedig még nagyobbat lehet vágódni.
Ez a szakasz sem éppen tökéletes.
Nagyon hosszan lenne itt bőven mit helyreállítani.

Nyitóképünkön az a rész látható, ahol a szoljon.hu szerint a púposodást elsimították

Kapcsolódó cikkek