Szombaton ismét AztaQ – Ifjú tehetségek Szolnokon

Megosztás

Az Öröm a zene idei szezonjában huszonnégy határon túli és magyarországi városban rendeznek tehetségkutatót. A saját dalokkal jelentkező formációk, öt zenekar és egy szólóénekes a szolnoki Tisza moziban mutathatja meg kvalitásait szeptember 30-án, szombaton.

Crescendo Selecta, Gedeon Reflects, Heron Lane, KabinLáz, Klisè és Lovas Juci. Ők hatan jutottak be a VII. AztaQ tehetségkutatóra, mely az évtizedes múltra visszatekintő Öröm a Zene Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenye is egyben.

A nyertes megmérettetheti magát a rendezvény idei döntőjén és ha ott is remekel, részese lehet az NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának.

A neo-soultól az akusztikus, melodikus vonalon át az alternatív popig rengeteg irányzat és műfaj fogja képviseltetni magát.

A Crescendo Selecta Székesfehérvárról indult, de ma már inkább budapesti banda két dala már többször felcsendült a Jazzy rádióban, és szerepeltek a Petőfi TV-ben is.

A Gedeon Reflects első albuma idén áprilisban jelent meg Sokszor érzed úgy címmel, amihez hét klip már készült. A banda korábban Budapest több kultikus szórakozóhelyén is fellépett.

A Heron Lane Horváth Áron gitáros, énekes dalszerző multinstrumentalista szólóprojektje, amit olyan zenészek ihlettek, mint Jeff Buckley, a Radiohead és John Frusciante.

A püspökladányi KabinLáz jelenlegi felállásában 2022 óta létezik, és azóta újra folyamatosan születnek a később dallá formálható ötletek. Mint magukról mondják: büszkék arra, hogy kizárólag saját dalokat játszanak magyar nyelven, modern rock-metál stílusban.

A Klisè mai formájában 2022 októbere óta működik. Idén márciusban három dalt rögzítettek stúdióban, köztük az AztaQ-ra is beküldött Nélküled is jó vagyok, illetve a Szétestem című szerzeményeket.

A egyetlen szólóénekes Lovas Juci lesz, aki első koncertját 2020-ban adta az A38-on a Carson Coma „előzenekaraként”. Tervei között szerepel, hogy szólóprojektjét zenekarral egészíti ki.

Az előadók szombaton fognak az Andrásik Remo, Cserfalvi Zoltán, Farkas Róbert, Horváth Gergely, Maróthy Zoltán és Pap Béla alkotta zsűri elé lépni.

Kapcsolódó cikkek