A neves karcagi zenekar fontos szerepet kap a Múzeumok Éjszakáján

Megosztás

Egészen pontosan Miskolcon fog fellépni szombat este a SenoR, amely országszerte híressé vált zenekarokkal játszott együtt a ’80-as években, majd hosszú szünet után nem is olyan régen újjáalakultak.

A helyszín: Miskolci Galéria – Rákóczi-ház. A programok délután négytől éjfélig tartanak ezen a helyszínen. A SenoR együttes este kilenc és tíz óra között játszik. Mit lehet tudni róluk?

A karcagi SenoR zenekar története 1985-ben kezdődött. Perge Tibor basszusgitáros-énekes és társai az önálló fellépések mellett olyan élvonalbeli csapatok társaságában léptek színpadra, mint a Lord, a Bikini vagy az Ossian. Az akkori tehetségkutató versenyeknek köszönhetően egyre ismertebbek lettek, így fellépéseik már nem kizárólag Szolnok megyére korlátozódtak.

A ’90-es évek elején lezajlott zenei trendforduló következtében azonban nem tudtak, és nem is akartak megfelelni az akkori elvárásoknak. Megtört a lendület, majd úgy döntöttek, hogy a SenoR zenekar egy búcsúkoncerttel lezárja pályafutását. Húsz év elteltével, 2010-ben azonban a régi banda tagjai újra találkoztak, s beköszöntött a SenoR új korszaka, melynek eddigi leltára: jó néhány fesztiválszereplés, vendégfellépés rangos fővárosi és vidéki klubokban, önállóan, illetve olyan neves bandák vendégeként, mint a P. Mobil vagy a Historica. Forrás: Borsod24

Kapcsolódó cikkek