Jelentős változások a magyar médiapiacon: nehéz helyzetben a független sajtó

A magyar médiapiacon tapasztalható átrendeződések és a független sajtóra nehezedő pénzügyi nyomás Jász-Nagykun-Szolnok megyében is érezteti hatását. A Szol24, mint független helyi médium, a kormányzati hirdetésektől való megfosztottság és a centralizált médiapiac kihívásai ellenére továbbra is hiteles és pártatlan hírszolgáltatást igyekszik nyújtani a megye lakosainak. Az adománygyűjtési kampányunk célja, hogy olvasói támogatással biztosítsuk a függetlenségünket, és továbbra is pártsemleges híreket nyújthassunk a régióban élők számára.

Tovább olvasom

Csillapodott a veszély, de Szolnok megyében sem vehetjük félvállról az afrikai sertéspestist

Az agrárgazdaságban dolgozóknak továbbra is elengedhetetlen, hogy betartsák az afrikai sertéspestis (ASP) elleni védekezésre vonatkozó előírásokat, különösen a vadászatok és a kukorica betakarítása során – figyelmeztetett hétfőn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tovább olvasom

A visszaváltható palackok sem úszták meg a tolvaj akcióját, aki Szolnokon is lopott

Péntek délután a rendőrség bejelentést kapott egy betörésről: valaki behatolt egy felújítás alatt lévő üzletbe, miután kifeszítette a zárt bejárati ajtót. Az elkövető négy karórát, egy táskát, egy napszemüveget, valamint visszaváltható műanyagpalackokat(!!) vitt magával. Kiderült, hogy az elkövető már Szolnokon is bemutatkozott az elmúlt időszakban.

Tovább olvasom

E-sírkert? Digitális temető? – Tiszaigaron minden lehetséges

A Magyar Falu Program keretében Tiszaigar község önkormányzata digitális temető nyilvántartás elkészítésére nyert támogatást. Az elsőre, és talán másodjára is furának hangzó pályázat a tervek szerint nagyban segíti a temetőben található sírhelyek pontos helyének megállapítását. Az online rendszer valóban működik, a szoftver név, születési idő, elhalálozási idő, hely, parcella és sír szerint is keresni tud.

Tovább olvasom

Jászberényben próbálta elsózni a nem valódi bankókat a fiatalkorú pénzhamisító

Mivel a hamisítványok elég silány minőségűek voltak, nagyon gyorsan le is bukott a korábban büntetlen előéletű, ám 18. életévét még be nem töltő elkövető, aki jó eséllyel megússza majd a börtönt.

Tovább olvasom

Millió lépés az iskoládért: Vesetranszplantált szolnoki lány buzdít mozgásra

Újra elindult a Millió lépés az iskoládért-kampány: a kezdeményezés egyik arca a még mindig csak 13 éves szolnoki lány, Miskolczi Anna, akinek kálváriája egy vérvétellel kezdődött, majd kiderült, hogy egy új, életmentő szervre van szüksége. Édesapja, Miskolczi László habozás nélkül nyújtott segítséget, elmondása szerint még a szívét is odaadta volna gyermekéért.

Tovább olvasom

Itt vannak a hős mentőtacskó emlékszobrának látványtervei

A Szol24-en július elején olvashattak róla, hogy az országosan ismert mentőtacskó, Smile átkelt a szivárványhídon. Pár hónappal később az Életjel Mentőcsoport vezetője, Turi László bejelentette, hogy egy civil kezdeményezés keretében egy emlékművel szeretnék őt megörökíteni. Ehhez támogatást kértek, most pedig elkészültek Farkas Ferenc szobrászművész látványtervei.

Tovább olvasom