Szolnok megye sem kivétel: ismét drágul az autópálya-matrica

A politikusok fizetésének emelésén kívül ez az, amiben mindig biztosak lehetünk, hogy a szükséges dolgok folyamatosan drágulnak. Külön öröm, hogy már szinte nincs is olyan gyorsforgalmi útszakasz a környékünkön, ami ne vált volna fizetőssé, legkésőbb idén. Ennyit fogunk fizetni hamarosan, íme a részletek.

Tovább olvasom

Ismét tűzeset Szolnokon, most a Bajcsy-Zsilinszky úti felüljárónál

Már több ezren láttak egy szolnoki lakos által készített, meglehetősen hosszú felvételt, amelyen egy tűzeset látható. Nem, most nem a Kőrösi úti papírhulladék-lerakatról van szó, jelenlegi esetünkben a Bajcsy-Zsilinszky úti felüljárónál égett összehordott szemét. Jócskán vannak megválaszolatlan kérdések, ezért hírportálunk a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz fordult.

Tovább olvasom

Rengeteg a fiatalokat ért gázolás, a MÁV kampányt indított

Az iskolakezdés alkalmából a vasúttársaság az Oktatási Hivatallal összefogva balesetmegelőzési kampányt indított, amely a fiatalokat érintő vasúti balesetekre fókuszál. Sajnos aktuális a téma: a nyári szünet vége és az új tanév kezdete sajnos súlyos tragédiákat hozott, melyek áldozatai gyermekek és fiatalok voltak. Az elmúlt hónap során két tinédzser életét vesztette és két másik fiatal súlyos sérüléseket szenvedett a figyelmetlenség, valamint a tiltott vasúti területeken való tartózkodás következtében.

Tovább olvasom

Őszi Anna Mária, aki láthatóvá teszi a láthatatlant

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete szeptember 20-án 17 órától gálaműsort szervez az egyesület fennállásának huszadik évfordulója alkalmából Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A program egyik produkciója lesz a New Step Fitnesz és Táncstúdió légtánc-bemutatója, amelyet az egyesület munkatársa, a képzett audionarrátor Őszi Anna Mária fog a látássérült emberek számára még élvezhetőbbé tenni.  A gálaműsor előtt őt kérdezte Zana Anita, az egyesület munkatársa.

Tovább olvasom

Brutális képeken a napokig égő Kőrösi úti papírhulladék-lerakat

Több napba telt, mire a a tűzoltók Szolnokon, a Kőrösi úti papírhulladék-lerakatnál eloltották a csütörtökön lángra kapott területet – nagymennyiségben felhalmozott és bálákban tárolt papír égett. A tűzoltók négy vízsugárral próbálták megfékezni a lángokat egy körülbelül száz négyzetméteres területen, végülis szeptember 10-én, azaz kedden délután sikerrel jártak. Most újabb képeket tett közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tovább olvasom