Ismét akciózott a Szolnoki ZöldErő, jócskán volt dolguk

A Zagyva folyó ilyenkor igazán szép arcát mutathatná, de a part menti, nagy rakásokban felhalmozódott szemét egészen durván rontja a látképet – erről írt Facebook-oldalán az elkötelezett környezetvédelmi munkájáról ismert Szolnoki ZöldErő. Köszönhetően a lelkes önkénteseknek, a reggeli sétán többen is összegyűltek, így sikerült nagyobb területen összeszedni a hulladékot, hogy tisztábbá tegyék a folyó környezetét.

Tovább olvasom

Szolnoki és kunszentmártoni műemlékek védettségéről döntöttek Lázár Jánosék

Lázár János akcióban – a MÁV reformszerű változásait a napokban bejelentő miniszter most a hazai műemlékekkel foglalkozott. A A Magyar Közlöny augusztus 15-i kiadásában tették közzé, hogy az általaaláírt rendelet alapján módosul a hazai műemlékek jegyzéke. A kihirdetést követő nyolc napon belül hatályba lépő változások új védelmeket vezetnek be, míg néhány korábban védett érték esetében megszűnhetnek a bontást vagy átépítést akadályozó korlátozások.

Tovább olvasom

Tragédiával ért véget az eltűnt kunszentmártoni fiatal keresése

A 24 éves fiatalember, Marcell augusztus 10-én tűnt el Kunszentmártonban, a családjának azóta semmi híre nem volt felelőle. A kétségbeesett keresésről, a Kőrös átkutatásáról a Szol24-en is olvashattak. Sajnos a legrosszabb forgatókönyv valósult meg, az eltűnt fiú holttestét tegnap halászok találták meg a Tiszában, a Kőrös torkolatától nem messze.

Tovább olvasom