Olyan levelet tett közzé megyénkből Hadházy, ami teljesen ellentétes a kormánypropagandával

Megosztás

Hadházy Ákos független képviselő levelet kapott megyénkből egy védőnő férjétől. A képviselő nem írta meg, honnan érkezett a levél, de egy részen szerepel benne Tiszaföldvár. Talán onnan küldték a levelet, ami teljesen ellentétetes a kormánypropagandával és a Szolnok megyei fiodeszes képviselők hurrábejegyzéseivel. Hadházy bejegyzését idézzük, amiben a titkosszolgálat is felbukkan.

Egy védőnő férje küldte ezt a levelet, kezdte Hadházy Ákos.

“Most, július elsejével megtörtént a védőnői szolgálatok állam által történő szétverése. Feleségem X településen (Jász- Nagykun- Szolnok Vármegye) területi védőnő. Az ő személyes tapasztalatait írom le.

Megszűnt a kórházakhoz rendelt területi védőnők minden korábbi, június 30 előtti anyagi támogatása, csupán a fizetésük maradt. Az illetmények kifizetése minden hónap 3- ról 10- re került. Megszűnt a védőnői szolgálatoknál takarító alkalmazása. Maguk a védőnők takarítanak.

Lekapcsolták a vezetékes telefont, ott, ahol nincs iskolavédőnő. Az iskolavédőnő jelenleg önkormányzati alkalmazásban maradt, talán december 31- ig.

Van akinek nincs laptopja, ajánlották, vegyen magának. A védőnői havi jelentéseket interneten kell tovabbítani minden hónap 5- ig. A laptopot az önkormányzat szerezte be és nem adja. A feleségem gépéhez nem nyúltak. Nála hagyták. Az a laptop 2016- ban
került beszerzésre, akkor mint használt, felújított. Van még olyan betű a klaviatúrán, amit viszonylag gyorsan befogad. Bekapcsolás utan a bootolás váltakozó. Tegnap, 2023. augusztus 1- én ez 8 órától 11 óráig tartott. Gyakran egy ötsoros levél megírása egy egész délután 13 óra 16.30 vesz igénybe. Ismétlem: ötsoros levél.

A védőnők nem mindegyikének a gépe működik a kornak megfelelő operaciós rendszerrel. Tiszaföldvár – Homokon még XP operaciós rendszert alkalmaznak fogyatkozó eredménnyel. Természetesen vásárolhatnak a pénzükből korszerűbb licencet is.

Egy mai szakmai levél szerint már rendszergazdára sem tarthatnak igényt. Rendelkeznek annyi tapasztalattal a levél írója szerint, hogy a rendszergazdát igénylő problémát maguk is meg tudjak oldani.

A védőnők két védőnői számítógépes program közül választhatnak. Egyik a Stefánia. Mind a kettő használhatósági ideje lejár, az újat maguk vehetik meg maguknak.

Az átállás előtt írásban kellett nyilatkozni, hogy tudomasul veszik, hogy a magyar polgári titkosszolgálatok bármikor ellenőrizhetik a gépén tárolt információkat, telefonját lehallgathatják. És mivel kedve van az államnak a lehallgatáshoz, kérték, adja meg vele egy háztartásban élő házastársa és nagykorú gyermeke telefonszámát, email-címét.

Személyes megjegyzés: jelen sorok írásakor bennem megfogalmazott mondatok nem bírnák el a nyomdafestéket, a szavak egyenként nem képezik részét Arany János költői munkássága során használt 100.000 szónak. A magát családbarátnak definialó kormány így kezdte meg a hungaricumnak számító védőnői szolgálat (szétverését – a szerk.). Egész pályás letámadást indítottak várandós nők, újszülött csecsemők ellen. Veszélyeztetik a védőnői ellátásba tartozó 0 -14 éves korcsoportot.
Köszönöm a figyelmüket!
Tisztelettel: T.
Ui.: Arra gondoltam, tudják valamire használni az általam leírtakat.”

Nos, forgathatják a szemüket a Szolnok megyei fideszes képviselők, írhatják naponta, hogy legyen béke, meg milyen szép az élet Tóth Gabival, meg milyen jó, hogy átadtunk egy árnyék nélküli játszóteret Karcagon, meg sikeres falunapon vagyunk túl.

Mert itt kezdődik a valóság, ezzel a levéllel.

Képünkön egy régi Commodore számítógép. Talán még ez is jobb lenne annál, amit most használnak a cikkben érintett védőnök.

Fotó: CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16548

Kapcsolódó cikkek