Ismét az ország legfinomabb gulyását keresik Szolnokon

Szeptember 6-án és 7-én minden a gulyásról fog szólni a Tiszaliget környékén, hiszen idén már huszonhatodik alkalommal kerül megrendezésre a Szolnoki Gulyásfesztivál. Az első nap a hagyományoknak megfelelőeb diákok és határon túli magyarok mérhetik össze főzőtudásukat egy jótékonysági főzőverseny keretében, majd másnap kezdődik a hivatalos főzőverseny, amelynek végén az év gulyását is kihirdetik.

Tovább olvasom

Magyarország sokkal jobban látszik közvetlen közelről – független vidéki médiaszemle

Szlovákok költöznek át Magyarországra a határ mentén. A választás megtörténtével lényegtelenné vált a környezetszennyezés? A városi rendőrkapitányt hivatali bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják. Elesett a kánikulában a fürdő, több mint egy órát álltak sorban a tűző napon az emberek. Befogadják a gazdátlanul maradt kétezer facsemetét, mégis lesz klímaerdő, csak máshol. Sűrű, sötét folyadék ömlött a patakba. 

Tovább olvasom

Szent István Napok: Szolnokon, Jászárokszálláson és Tiszaföldváron is lesz tűzijáték

A fővárosban már tartanak a több, mint 45 ezer különálló pirotechnikai eszközt felvonultató tűzijáték előkészületei, emellett drónshow-val és fényfestéssel igyekeznek elvarázsolni a nézőket. A vidéki városokban, köztük megyénkben szűkösebb a költségvetés, de vannak olyan települések, amelyek államalapításunk ünnepének és a Szent István Napok alkalmával helyben rendeznek tűzijátékot, köztük a megyeszékhely Szolnok, Jászárokszállás és Tiszaföldvár.

Tovább olvasom

Jön a hosszú hétvége, érdemes előre készülni a lezárásokra Szolnokon

Nem telnek unalmasan a következő napok Szolnokon: bár hivatalosan az államalapításunkat augusztus 20-án, azaz kedden ünnepeljük, már holnaptól megkezdődnek a Szent István Napok programjai. A Múzsák terén, a Művésztelepen és a Tisza Parkban is lesz rendezvény, emellett pedig jó, ha az autósok tisztában vannak az aktuális útlezárásokkal és közlekedési változásokkal.

Tovább olvasom

Hamarosan vádat emelnek a bántalmazó nagykátai karateedző ügyében

A rendőrség amellett, hogy befejezte a szolnoki kalandparkban egy nyolcéves gyermeket bántalmazó nagykátai karateedző által elkövetett bűncselekmény vizsgálatát, vádemelési javaslattal élt a Szolnoki Járási Ügyészség felé. A. Tibor beismerte a cselekmény elkövetését, őt súlyos testi sértés kísérletével és kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították.

Tovább olvasom