Egy halálos és egy súlyos sérüléssel járó baleset, az egyik Cegléd és Abony között

Megosztás

A halálos baleset felkorbácsolta az érzelmeket, mivel egy Mercedes és egy Audi versenyzett egymással közúton, óriási sebességgel, előbbi nekiütközött egy Suzukinak és ripityára törte, de mégis a Mercedes sofőrje és utasa húzta a rövidebbet, fának csapódva életüket vesztették. A Cegléd közelében történt balesetnél pedig mentőhelikopterekre is szükség volt.

Vasárnap történt mindkét baleset. Cegléd és Abony között, a 4-es és 401-es főutak találkozásánál két autó ütközött, az egyik árokba csapódott. Két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, elterelik a forgalmat.
Forrás: MiAbonyunk fórum

A Balesetinfo pedig beszámolt a másik csattanásról, ami tragikus véget ért és felkorbácsolta az átlagemberek érzelmeit. Tragikus baleset történt szombat délután az 58-as főúton Szalánta közelében, ahol egy egyenes szakaszon (nem megerősített információink szerint) egy Audi S5 és egy Mercedes-AMG GT versenyzett egymással, de legalábbis nagy sebességgel haladtak egymás mögött. Egy jóval előttük haladó Suzuki Ignis balra akart kanyarodni, az autót vezető idős nő indexelt, majd megkezdte a kanyarodást.

A két sport(os) járgány épp ekkor ért oda, az Audi koccant ugyan az Ignissel, de sofőrje tulajdonképpen ki tudta kerülni a Suzukit, a Mercedes viszont telibe találta, majd az útról lesodródva egy fának csapódott. Az ütközés erejét mutatja, hogy az Ignis eleje leszakadt, az AMG pedig felismerhetetlenre tört, hátsó tengelye kiszakadt és 50 méterrel odébb, a fűben landolt. Az Ignis vezetője életveszélyesen, unokája súlyosan megsérült, a Mercedest vezető fiatal férfi és szintén fiatal nő utasa viszont a helyszínen életét vesztette. Néhány nappal ezelőtt egy motoros és hölgyutasa haltak meg száguldozás miatt, most pedig a Mercedesben ülők. Alapvető felfogásbeli változás kell, ha pedig így nem megy, jóval durvább jogi következmények, ha valakik ilyen brutális gyorshajtást követnek el, pláne közúton versenyzés közben.

A közösségi médiás posztnál magasra csaptak az indulatok, többen örömüket fejezték ki, hogy ezúttal nem a vétlen autóban ülők haltak meg, hanem “a potenciális gyilkos Mercedes-sofőr” és mellette ülő fiatal hölgyutasa. Sokan követelik, hogy büntessék sokkal szigorúbban az ilyen mértékű gyorshajtást.

Kész csoda, hogy ebből a Suzukiból mindhárom benne ülőt élve sikerült kiszedni. Itt a vétlenek élve megúszták.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek