Hétfőn még májusi nyár, de keddtől már heves viharok is lecsaphatnak a Jászkunságra

Megosztás

A kiváló időnek a hét közepén búcsút mondhatunk, érkezik egy hidegfront, ami leginkább kedden és szerdán több helyen heves zivatarokat hoz magával. A hétvégére ismét jó időnk lehet.

A hét első napján folytatódik a nyarat idéző időjárás. Fátyol- és gomolyfelhők ugyan zavarhatják a napsütést, de csak északkeleten alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A déli-délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7 és 14 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, majd délután a legmelegebb órákban 24-28 fokot mérhetünk.

Kedden egy hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte az ország északi és nyugati tájain, később egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Helyenként heves zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással és viharos széllökésekkel.

Többfelé zivataroktól függetlenül is megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután délen, délkeleten 24 és 28, máshol 19 és 23 fok között alakulhatnak a maximumok – jelzi előre az Időkép.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek