Brutális árak, majdnem ötezer forint a karcagi Sámándobba a belépőjegy

Megosztás

A nemrég átadott, de leginkább a botrányairól elhíresült építményt, a karcagi Sámándobot többek között Németh Szilárd is büszkén tekintette meg, bár – nem meglepő módon – más benyomást keltett benne, mint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőben. Hadházy saját maga ment el Karcagra, ahol azzal szembesült, hogy 4900 forint a belépőjegy.

A képviselő nemes egyszerűséggel csak „giccspalotának” hívta a hivatalosan Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központnak nevezett komplexumot. A projekt körüli botrányokról több alkalommal is olvashattak a Szol24-en, március végén például arról írtunk, összesen 4,4 milliárdba fájt a Milánói Expóra készített, majd hazahozott Sáándob épület felépítése Karcagon.

Hadházy Ákos, aki előszeretettel járja körbe és mutatja be hazánkban a túlárazott, vagy korrupciógyanús helyszíneket, néhány nappal ezelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településre is ellátogatott.

„Arra jártam, így gondoltam, megnézem a 4.4 milliárd adófizetői pénzből megépített giccspalotát. Azt mondták , az alföldi pusztát bemutató kiállítás lesz benne, ehhez képest a korábban már számos helyen bemutatott Munkácsy magángyűjtemény látható negyed évig a nem kevés pénzért” – írta a Facebookon.

Hozzátette, amíg a Nemzeti Múzeumba 3500, a debreceni Déri múzeumba pedig 2800 forint a belépő, itt majdnem 5000 forintot kérnek. Szerinte nincs benne semmi különös, „semmivel nem több, mint egy sima kultúrház.”

Nyolc évvel ezelőtt, 2015-ben a milánói világkiállításra készült el a már akkor nagy vitákat generáló alkotás, amit kétmilliárdért hoztak haza teljesen szakszerűtlen módon, a hóval, esővel szemben védtelenül a szabad ég alatt tartották, majd az acélszerkezet rozsdásodása és összességében az épület állapotának radikális romlása után a kormány elhatározta, hogy konferenciaközpontot, vagy sztyeppemúzeumot (!!) csinál belőle. Végül előbbi valósult meg.

Képek: Hadházy Ákos fb

Kapcsolódó cikkek